Kompānija "Maserati" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar "GranTurismo" kupejas atvērtā virsbūves tipa versiju, kas ieguvusi "GranCabrio" nosaukumu un auduma nolokāmo jumtu. Plašākai publikai jaunais automobilis tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Kabrioleta virsbūve pastiprināta pret lieci un vērpi, tāpēc automobiļa svars pieaudzis līdz divām tonnām (kupeja sver 1'880 kilogramus). Saistībā ar to arī kabrioleta dinamika būs nedaudz vājāka nekā kupejai. No vietas līdz 100 km/h "Maserati GranCabrio" paātrināsies 5,5 sekundēs (kupeja šo disciplīnu veic 4,9 sekundēs), bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniegs ap 290 km/h (par 5 km/h mazāk kā kupejai).

"Maserati GranCabrio" tiks aprīkots ar 4,7-litru V8 dzinēju, kas attīsta 440 zirgspēku jaudu un 490 Nm. Motors sajūgts ar sešpakāpju robotizēto "MC-Shift" transmisiju, kas pārnesumus spēj pārslēgt 100 milisekundēs.

Tirdzniecībā Eiropā "GranCabrio" nonāks nākamā gada martā. Kabriolets būšot par aptuveni 15 procentiem dārgāks nekā kupeja, kas Eiropā pieejama no 120 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!