Foto: Publicitātes foto

Mercedes-Benz” pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējis ”SLS AMG” superauto sērijveda versiju ar elektromotoriem ”Electric Drive”, kas Vācijā maksās 416 500 eiro – divkārt dārgāk nekā šī modeļa standarta modifikācija.

”Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive” aprīkot sar četriem elektromotoriem, kas novietoti pie katra no riteņiem. Elektromotoru kopējā jauda ir 751 zirgspēks, bet griezes moments sasniedz tūkstoš ņūtonmetru. Tādējādi šis elektromobilis ir visjaudīgākais ”AMG” modelis.

Elektriskais superauto līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Litija jonu akumulatorus ”AMG” izstrādājis sadarbībā ar britu kompāniju ”High Performance Engines”, kas radījusi arī enerģijas rekuperācijas sistēmu KERS sacīkšu formulām F1 čempionātā. 60 kWh akumulatori izvietoti ap transmisijas tuneli un aiz sēdekļu atzveltnēm – vietā, kur standarta versija atrodas degvielas tvertne. Akumulatori kopumā sver 548 kilogramus.

No tradicionālās elektroligzdas akumulatori uzlādējami aptuveni 20 stundās. Savukārt ar speciālu ātrās uzlādes ierīci – trijās stundās. Braukšanas laikā akumulatori enerģiju iegūst arī no bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmas. Tāpat kā F1 piloti, arī elektriskā ”SLS AMG” vadītājs varēs izvēlēties šīs sistēmas darbības režīmu.

Atšķirībā no standarta ”SLS AMG” šim elektromobilim ir pilnībā pārveidota priekšējā balstiekārta, lai būtu iespēja uzstādīt elektromotorus. Tāpat elektromobilim ir citāds elektrohidrauliskais stūres pastiprinātājs, kā arī plašāks alumīnija un oglekļa šķiedru komponenšu klāsts, lai kompensētu akumulatoru masu.

Vēl Parīzes autoizstādē ”Mercedes-Benz” prezentējis B-klases modeļa elektrisko versiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!