Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" prezentējis jaunās paaudzes E-klases kupeju un paziņojis, ka tā Vācijā maksās no 49 tūkstošiem eiro (ieskaitot nodokļus). Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis tiks parādīts janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē, bet tirdzniecībā Eiropā E-klases kupeja nonāks martā.

"Mercedes-Benz" E-klases kupeja izstrādāta uz jaunās E-klases modeļu saimes bāzes. Vizuāli tā līdzinās jaunajai C- un S-klases kupejai ar no tām jau pazīstamo minimālismu un garajiem diožu aizmugurējiem lukturiem.

Interjers E-klases kupejai ir ļoti līdzīgs šī modeļa sedanam, bet ar akcentu uz sportiskumu. Arī kupejai pieejams milzīgais multimediju sistēmas ekrāns un digitālais mērinstrumentu panelis. Savukārt interjera apgaismojumu autovadītājs var regulēt 64 toņos.

Par 49 052 eiro Vācijā varēs iegādāties bāzes versiju "Mercedes-Benz E200 Coupe", kas aprīkota ar 181 zirgspēku jaudīgu divlitru benzīna dzinēju. Šādā modifikācija automobilis līdz 100 km/h paātrināsies 7,8 sekundēs un maksimāli sasniegs 240 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – seši litri benzīna uz 100 km.

Vēl šis pats četrcilindru benzīna turbomotors ir pieejams arī "E300" versijā, bet ar lielāku veiktspēju – 242 ZS un 370 Nm, nodrošinot paātrinājumu līdz 100 km/h 6,4 sekundēs un 250 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 6,4 litri benzīna uz 100 km.

Sākotnēji no dīzeļdzinējiem būs pieejams tikai divu litru agregāts "E220d" versijā, kas attīsta 194 ZS un 400 Nm. Līdz 100 km/h šāds spēkrats paātrināsies 7,4 sekundēs un maksimāli sasniegs 242 km/h, vidēji patērējot, pēc ražotāja apgalvojuma, tikai četrus litrus dīzeļa uz 100 km.

Savukārt visjaudīgākā jaunās E-klases kupejas modifikācija tirdzniecības sākumā būs "E400 4Matic" versija, kas aprīkots ar 333 ZS jaudīgu trīslitru V6 agregātu, kas automobilim nodrošina 5,3 sekunžu paātrinājumu līdz 100 km/h un 250 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 8,1 litrs benzīna uz 100 km.

Pirmie 555 klienti saņems "Edition 1" modifikācijas E-klases kupeju, kas pieejama neatkarīgi no izvēlētā dzinēja, bet jau standartā nodrošina bagātīgāku papildu aprīkojumu, tostarp ar elementiem no "AMG" sportiskās aksesuāru līnijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!