Vācu auto entuziasti Mihaela Bokleta vadībā izgatavojuši ekstrēmiem ceļojumiem paredzētu "Mercedes-Benz Unimog" (UniversalMotorGerät – "Unimog" atšifrējums vācu val.) modifikāciju "U 4000 Camper". Plašākai publikai automobilis tiks prezentēts 3.jūnijā notiekošajā bezceļu transportlīdzekļu izstādē "Abenteuer & Allrad" Vācijā.

Bokleta komanda uz "Unimog" šasijas uzstādījusi individuāli izgatavotu kabīni, kura ir 4,35 metrus gara, 2,2 metrus plata un 1,95 metrus augsta. Tajā ir ne tikai guļvieta, ēdamgalds un virtuve, bet arī duša un tualete. Tāpat automobilim ir 300 litru ūdens tvertne un 200 litru mēslu kaste.

Ekspedīcijām paredzētais "Unimog" aprīkots ar dažādām mūsdienu cilvēkam nepieciešamām lietām – šķidro kristālu ekrāna tālrādi, satelīta uztvērēju, DVD atskaņotāju u.c. "ekstrām". Kabīne ir apsildāma ar dīzeļdegvielas sildītāju, kā enerģijas avots izmantoti arī saules bateriju paneļi.

"Mercedes-Benz Unimog U 4000 Camper" komplektēts ar 4,2-litru četrcilindru dīzeļa dzinēju, kas attīsta 218 zirgspēku jaudu, tam ir 290 litru degvielas tvertne un vēl divas 20 litru degvielas kannas rezervēm.

Šādā izpildījumā automobilis maksā 248 tūkstošus eiro.

Apskati lietotu "Mercedes-Benz" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!