Kompānija "Mitsubishi" pēc mēneša notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentēs sava elektromobiļa "i-MiEV" versiju Eiropas tirgum (attēlā), kas šajā reģionā atkarībā no valsts maksās 33 līdz 35 tūkstošus eiro.

Atšķirībā no līdz šim pazīstamās "Mitsubishi i-MiEV" elektromobiļa versijas Japānas tirgum, Eiropas modifikācijā tam būs citādi buferi, mērinstrumentu panelis, kvalitatīvāka interjera apdare, uzstādīta aktīvā stabilitātes kontroles sistēma (ASC) un sānu drošības spilveni.

Tehniskā ziņā elektromobilis paliks bez izmaiņām – tas būs aprīkots ar 47 kW (64 ZS) un 180 Nm elektromotoru. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes tas būs spējīgs nobraukt aptuveni 160 kilometrus.

"Mitsubishi i-MiEV" tirdzniecībā Eiropā nonāks šāgada decembrī 14 valstīs, ieskaitot Vāciju, Franciju un Lielbritāniju, bet pārējās valstīs, tostarp Baltijā, elektromobilis gaidāms tikai nākamgad.

Elektromobilis atkarībā no valsts maksās 33 līdz 35 tūkstošus eiro, tomēr ņemot vērā atsevišķu valstu atbalsta programmas ekoloģisku tīro spēkratu iegādē, pircējiem tas var izmaksāt arī mazāk par 30 tūkstošiem eiro.

Piebildīsim, ka oktobra sākumā notiekošajā Parīzes autoizstādē "Mitsubishi" prezentēs vēl arī "ASX" kompakto apvidus automobili ar 1,8-litru dīzeļdzinēju (150 ZS), "Lancer Sportback" hečbeku ar to pašu dīzeļmotoru un "Outlander" apvidus automobili ar 2,2-litru (177 ZS) dīzeļdzinēju.

Apskati lietotu "Mitsubishi" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!