Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi atjaunināto "A1" modeli. Pēc modernizācijas "Audi A1" ieguvis jaunus dzinējus – trīscilindru benzīna un dīzeļa agregātu ar attiecīgi viena (95 ZS) un 1,4 litru tilpumu (90 ZS). Tādējādi "A1" kļuvis par pirmo modeli "Audi" markas vēsturē, kas aprīkots ar trīscilindru motoru.

Par nepārprotamo Audi A1 un A1 Sportback popularitāti liecina tas, ka kopš to laišanas tirgū 2010. gadā pārdoti jau vairāk nekā pusmiljons šādu automobiļu. Līdz ar modernizāciju "Audi A1" un tā piecdurvju versijai "Sportback" uzlabots eksterjera un interjera dizains, kā arī tiek piedāvāti jauni aprīkojuma un virsbūves krāsu toņu varianti.

Jaunajiem modeļiem ir pieejami seši jauni vai ievērojami uzlaboti dzinēji – gan benzīna, gan dīzeļdzinēji. Visā dzinēju klāstā degvielas ekonomija uzlabota par 10%, bet to jauda ir robežās no 90 ZS līdz 192 ZS. Visiem dzinējiem ir pieejama septiņpakāpju "S-tronic" transmisija.

"Audi A1" elektromehāniskais stūres pastiprinātājs ir pavisam jauns – tā darbība samazinās līdz ar braukšanas ātruma pieaugumu. Tā iestatījumus ir iespējams mainīt "Audi drive select" sistēmā, kurā autovadītājs var pielāgot arī citus moduļus, piemēram, regulējamos amortizatorus, kuriem ir pieejami vairāki režīmi. Modelim ir pieejami līdz 18 collām lieli diski.

Ir pārstrādāta arī papildaprīkojuma izvēles programma. Klientiem tagad ir iespēja izvēlēties vienu no divām "Audi A1" dizaina līnijām – "Design" vai "Sport". Tāpat piedāvājumā ir arī citas dizaina līnijas un aprīkojuma komplekti. Pilnīgs jaunums ir "Active" komplekts, kas īpaši izceļ "Audi A1" pilsētniecisko dabu.

Informācijas un izklaides sistēmu klāsts ir īpaši pielāgots gados jaunākiem klientiem. Vērā ņemami sistēmas elementi ir "MMI navigation plus" un "Audi connect" modulis ar automobiļa tālruni. "Audi connect" ļauj izmantot moduļa tiešsaistes pakalpojumus automobilī un nodrošina WiFi savienojumu.

Modeļu sērijas sportisko avangardu joprojām iemieso "Audi S1" un "S1 Sportback" ar 231 ZS jaudu un "quattro" pastāvīgo visu riteņu piedziņu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās vien 5,8 sekundēs ("S1 Sportback" – 5,9 sekundēs). Sportiskie šasijas iestatījumi vēl vairāk uzlabo tā manevrējamību, bet abu kompaktās klases modeļu jaudu vizuāli izceļ pārstrādātie spoileri priekšā un aizmugurē un četri izpūtēja uzgaļi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!