Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" mēneša beigās notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentēs konceptuālu apvidus automobili "Terra", kas degvielā izmantos ūdeņradi. Prototipa izstrādē autoražotājs ņēmis vērā Ziemeļeiropas jauniešu gaumi, kuriem, pēc "Nissan" domām, patīk daudz ceļot.

"Nissan" apgalvo, ka šis būs pasaulē vienīgais videi nekaitīgais apvidus automobilis. Izplūdē šis ūdeņraža degvielas spēkrats rada tīru ūdeni, kas top ūdeņraža un skābekļa reakcijas rezultātā.

"Nissan Terra" aprīkots ar trim elektromotoriem, no kuriem viens aizgūts no "Leaf" modeļa un ir uzstādīts uz priekšējās riteņu ass. Savukārt pārējie divi elektromotori uzstādīti aizmugurējiem riteņiem un tiek aktivizēti tikai vajadzības gadījumā.

Konceptuālā apvidus automobiļa mērinstrumentu paneļa vietā uzstādīts planšetdators, kuru autovadītājs pēc brauciena var ņemt arī līdzi. Ierīce darbojas arī kā multimediju centrs un ir izmantojams arī kā atslēga automobilim.

"Nissan Terra" ir priekšvēstnesis topošam sērijveida modelim, ar kuru autoražotājs vēlas demonstrēt, ka "Nissan" ir gatavs ūdeņraža degvielas spēkratu sērijveida ražošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!