Kompānija “Nissan” izstrādājusi navigācijas sistēmu, kas spēs ne tikai ātrāk izskaitļot maršrutu līdz izvēlētajam galamērķim un brīdināt autovadītāju par situāciju tālāk satiksmē, bet vajadzības gadījumā arī patstāvīgi pārņemt dzinēja un transmisijas vadību. Jaunā navigācijas sistēma debitēs nākamā gada nogalē “Nissan Fuga” sedanā.

“Nissan” jaunā navigācijas sistēma ar skaņas signālu un attiecīgu paziņojumu ekrānā brīdinās autovadītāju par slikti pārredzamu krustojumu tuvošanos, ātrumu fiksējošajiem fotoradariem un ceļa posmiem, kur blakus atrodas skola un uz ceļa var izskriet bērni. Ņemot vērā tuvojošās līkuma pagrieziena leņķi vai attālumu līdz maksas ceļa kontroles punktam, sistēma spēs aktivizēt bremzēšanu ar dzinēju, samazinot degvielas padevi. “Nissan” apgalvo, ka tas palīdzēšot uzlabot degvielas ekonomiju. Analoģiska funkcija jau tiek izmantota “Eco” sērijas modeļiem, kas Japānas tirgū tika ieviestas šāgada aprīlī.

Jaunā navigācijas sistēma ir daļa no “Nissan” topošās intelektuālās braukšanas sistēmas (ITS), kā izstrādi un izmēģinājumus autoražotājs uzsāka vēl pirms trim gadiem. Atgādināsim, ka ITS ļaus automobiļiem sazināties ar luksoforiem, analizēt ceļu satiksmi un gaitas laidenību, kas rezultātā, ja tamlīdzīgas sistēmas kļūs plaši izplatītas, ļaus samazināt ceļu satiskmes negadījumu skaitu, daļēji mazināt sastrēgumus un pat brīdināt gājēju, ja tas krustojumu vēlēsies šķērsos pie luksofora aizliedzošā signāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!