Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "Micra" modeli, kura vizuāli būtiski atšķiras no priekšteča. Piektās paaudzes "Nissan Micra" ir garāka, platāka un zemāka, nodrošinot vairāk vietas interjerā.

Tehniskajā ziņā līdzšinējie atmosfēriskie dzinēji aizstāti ar jaunākās paaudzes turbomotoriem. Līdzīgi kā ar citiem jaunākajiem "Nissan" modeļiem, arī "Micra" piedāvās plašākas elektronisko sistēmu piedāvājumu nekā konkurenti šajā segmentā, piemēram, braukšanas joslu ievērošanas sistēma, kas B segmentā debitē tieši "Micra" modelī.

Savukārt pirmo reizi Eiropā nopērkamā "Nissan" modelī būs pieejama ekstrēmās bremzēšanas sistēma un gājēju atpazīšanas sistēma. Vēl "Nissan Micra" spēs atpazīt ceļa zīmes, automātiski pārslēgt tālās gaismas un informēt autovadītāju par objektu t.s. aklajā zonā.

Vēl "Nissan" lepojas ar jaunajai "Micra" pieejamo "Bose" audio sistēmu, kurā ir seši skaļruņi. Savukārt multimediju sistēma ar septiņu collu ekrānu atbalstīs arī "Apple CarPlay".

Sākotnēji piektās paaudzes "Nissan Micra" būs pieejama vai nu ar 0,9 litru trīscilindru benzīna dzinēju vai ar 1,5 litru dīzeļmotoru – abi attīsta 90 zirgspēku. Vēlāk klientiem tiks piedāvāts arī viena litra atmosfēriskais benzīna dzinējs ar 73 ZS.

Jaunā "Nissan Micra" tiks ražota "Renault" rūpnīcā Francijā. Tirdzniecībā Eiropā jaunais modelis nonāks 2017. gada martā, bet Baltijā – maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!