„Nissan” aizvadītās nedēļas nogalē prezentējis elektromobiļa prototipu „LEAF”. Tirdzniecībā tas nonāks jau nākamgad, turklāt autoražotājs apgalvo, ka tas būšot vispieejamākais elektromobilis tirgū, jo maksās aptuveni tikpat cik tādu pašu gabarītu hečbeks ar iekšdedzes dzinēju.

„Nissan LEAF” aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 109 zirgspēku jaudu un 280 Nm maksimālo griezes momentu, kā arī litija jonu akumulatoru komplektu. Bez atkārtotas uzlādes „Nissan” elektromobilis spēj nobraukt aptuveni 160 kilometru.

Autoražotājs norāda, ka akumulatoru uzlāde par 80% ātrajā režīmā speciālās uzlādes stacijās būs iespējama mazāk kā 30 minūtēs. Tomēr pilnai akumulatoru uzlādei no tradicionālās mājsaimniecības elektrorozetes būs nepieciešamas astoņas stundas.

„Nissan LEAF” elektromobilim ir diožu lukturi, kas patērē tikai 10% no enerģijas, kas būtu nepieciešami halogēnajiem lukturiem. Salonā elektromobilim ir zils mērinstrumentu panelis un dažādas modernas ierīces, piemēram, iespēja no mobilā tālruņa tālvadības režīmā ieslēgt gaisa kondicionētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!