Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" oficiāli atklājusi savu jaunāko modeli – kompakto apvidus automobili "Crossland X", kas markas piedāvājumā aizstās kompakto vienapjoma automobili "Meriva" un tiks pozicionēts pakāpienu zem "Mokka X".

"Opel Crossland X" kopgarums ir 4,2 metri, tādējādi tas ir par 16 centimetriem īsāks nekā "Astra" modelis un par septiņiem centimetriem īsāks nekā "Mokka X". Bagāžas nodalījuma tilpums ir 410 litru, bet aizmugurējā sēdekļu rinda ir bīdāma 15 cm diapazonā, ļaujot bagāžas nodalījuma tilpumu palielināt līdz 520 l. Nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā bagāžnieka tilpums pieaug līdz 1255 litriem.

"Opel" jaunais kompaktais apvidnieks "Crossland X" izstrādāts uz kopīgas platformas ar "Peugeot 2008". Tāpat šiem modeļiem ir kopīga dzinēju gamma. "Opel Crossland X" būs pieejami motori ar 1,2 līdz divu litru tilpumu un jaudu līdz 180 zirgspēkiem. Dzinēji būs sajūdzami kā ar manuālo, tā arī automātisko pārnesumkārbu. Automobilis būs pieejams tikai un vienīgi ar priekšējo riteņu piedziņu.

Par papildu samaksu "Opel Crossland X" pircēji varēs iegādāties stūresrata apsildi, panorāmas stikla jumtu, atpakaļskata videokameru, multimediju sistēmu ar astoņu collu ekrānu, kā arī "Apple CarPlay" un "Android Auto" sistēmu atbalstu.

Plašākai sabiedrībai "Opel Crossland X" pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Tirdzniecībā Eiropā "Opel Crossland X" nonāks vasarā. Savukārt rudenī "Opel" prezentēs vēl vienu apvidnieku – gabarītos lielāko "Grandland X", kas tirgū konkurēs ar "Škoda Kodiaq".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!