Kompānija „Peugeot” publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar savu jaunāko modeli – sportisko kupeju „Peugeot RCZ” ar sēdvietu formulu 2+2. Plašākai publikai automobilis tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Kupeja izgatavota uz „Peugeot 308” modeļa bāzes, tomēr no tā atšķirsies ar platāku priekšējo un aizmugurējo riteņu šķērsbāzi, par 20 milimetriem zemāku balstiekārtu un par 40 mm pazeminātu smaguma centru.

Ārēji „Peugeot RCZ” praktiski pilnībā atkārto tāda paša nosaukuma konceptu, kas tika prezentēts vēl 2007.gada Frankfurtes autoizstādē. Turklāt sērijveida kupeja saglabā sarežģītās formas panorāmas aizmugurējo stiklu, platās riteņu arkas, kā arī aizmugurējo spoileri, kas izbīdās pie noteikta braukšanas ātruma sasniegšanas.

Jaudīgākais „Peugeot RCZ” iegūs 1,6-litru turbomotoru ar 200 zirgspēku jaudu, dzinējs būs sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h kupeja paātrināsies 7,6 sekundēs, bet tās maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 225 km/h.

Tāpat automobilim būs pieejams 1,6-litru benzīna dzinējs ar 156 zirgspēku jaudu, ko iespējams sajūgt ne tikai ar sešpakāpju mehānisko, bet arī automātisko pārnesumkārbu. Vēl arī dīzeļdzinējs – divlitru ar 163 ZS.

Par papildus samaksu „Peugeot RCZ” varēs aprīkot ar līdz pat 19 collu riteņu diskiem, virsbūves dekoratīvos elementus no oglekļa šķiedras, tostarp jumtam, kā arī jumta statņu apdari kādā no trim variantiem – melnā, hromētā un glancētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!