Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" publicējusi pirmo oficiālo attēlu ar jaunā "XE" sedana sērijveida versiju. Šajā fotogrāfijā blakus automobilim stāv Skotijas dziedātāja Emelija Sandē, kura kopā ar Pola Makartnija meitu, dizaineri Stellu un aktieri Idrisu Elbu šo modeli prezentēs 8. septembrī Lielbritānijā.

Autoražotājs sola, ka "Jaguar XE" virsbūve būs viegla, jo 75 procenti no tās izgatavota no alumīnija. Tāpat automobilim būšot alumīnija balstiekārta un elektriskais stūres pastiprinātājs ar mainīgu pretestību. Vēl šim vidējās klases sedanam būs "All Surface Progress Control" sistēma, kura elektroniski imitēs pašbloķējošo diferenciāli.

"Jaguar" apgalvo, ka "XE" modelis būs "īsts vadāmības etalons", kurš tajā pašā laikā būs viens no visekonomiskākajiem un ekoloģiski tīrākajiem automobiļiem, neizmantojot hibrīda spēka agregātu. Gaidāms, ka ekonomiskākajā modeļa versijā tā vidējais degvielas patēriņš nepārsniegšot četrus litrus uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums nepārsniegšot 100 gramus uz kilometru.

"Jaguar XE" sedans būs pieejams ar 340 un 380 zirgspēku jaudīgo trīslitru, sešcilindru kompresormotoru, kas pazīstams no "F-Type" rodstera, kā arī jauniem benzīna un dīzeļa četrcilindru dzinējiem no "Ingenium" saimes. Pirmais no tās debitēs divlitru dīzeļmotors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!