Foto: Publicitātes foto

Internetā publicēti pirmie attēli ar jaunās paaudzes "Niva" apvidus automobili, kas tirgū tiks piedāvāts ar "Chevrolet" marku. Šis būs jau otrās paaudzes šīs markas un modeļa apvidus automobilis, un tā attēli kļuvuši plašākai sabiedrībai pieejami līdz ar autoru patenta pieteikumu dizainam.

Spriežot pēc dizaina patentam iesniegtajiem attēliem, jaunais "Chevrolet Niva" būs ieturēts tāda paša nosaukuma prototipa stilā, kas tika prezentēts vēl 2014. gada vasarā Maskavas autoizstādē. Toreiz tika izstādīts spēkrats ar 1,8 litru "Peugeot" benzīna dzinēju, kas attīsta 135 zirgspēku jaudu un ir sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu un pazemināto pārnesumu.

Gaidāms, ka arī sērijveida apvidus automobilim būs pilnpiedziņās sistēma ar bloķējamu starpasu diferenciāli. Ražošanā jaunajam "Chevrolet Niva" bija jānonāk jau 2015. gada beigās "GM-AvtoVAZ" rūpnīcā, kā būvniecība Toljati tika pabeigta 2013. gada vidū.

Pašreizējās paaudzes "Chevrolet Niva" tirdzniecībā Krievijā atkarībā no versijas pieejams cenā no 499 līdz 605 tūkstošiem rubļu (6294 līdz 7631 eiro).

Atgādinām, ka līdz ar "GM-AvtoVAZ" kopuzņēmuma izveidi 2001. gadā "Niva" preču zīme nonāca tā rīcībā. Šī iemesla dēļ klasiskās "ņivas" "AvtoVAZ" tirgo ar "Lada 4x4" nosaukumu, kuras "AvtoVAZ" sola ražot vēl līdz 2021. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!