Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" pašlaik Lasvegasā notiekošajā patērētāju elektronikas izstādē CES prezentējusi konceptuālu automobili "F 015 Luxury in Motion". Pēc autoražotāja ieceres, tamlīdzīgi izskatīšoties 2030. gada automobilis.

"Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion" ir pilnībā autonoma vadība un spēka agregāts, kas degvielā izmanto ūdeņradi. Tomēr tā litija jonu akumulatori ir uzlādējami arī no tradicionālās elektrorozetes.

Greznā nākotnes automobiļa kopgarums ir 5,2 metri, platums – divi metri; bet augstums – pustors metrs. Spēkrata konstrukcijā izmantota oglekļa šķiedra, alumīnijs un tērauds.

Spēka agregāts kopumā attīsta 270 zirgspēku un sastāv no diviem elektromotriem (katrs attīsta 135 ZS). Elektroenerģija tiek iegūta pēc degvielas šūnu tehnoloģijas principa ķīmiskā reakcijā starp ūdeņradi un skābekli.

Nākotnes koncepta auto no vietas līdz 100 km/h paātrinās 6,7 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 200 km/h. Ar pilnām ūdeņraža degvielas tvertnēm un pilnībā uzlādētiem akumulatoriem "Luxury in Motion" spējīgs nobraukt līdz 1100 km distanci, no kuras 200 km ir akumulatoru rezerve.

Automobilis spējīgs braukt bezpilota režīmā, izmantojot virkni radaru, sensoru un kameru. Tāpat borta elektronika spējīga komunicēt ar citiem satiksmē esošajiem transportlīdzekļiem, infrastruktūru un cilvēkiem ar viedierīcēm.

"Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion" pasažieri automobiļa funkcijas regulē uz speciāla monitora salonā. Funkcijas aktivizēt var ne tikai ar pirkstu uz ekrāna, bet arī ar žestiem.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!