Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Škoda" publicējusi jaunu attēlu ar jaunās paaudzes "Superb" modeli. Šoreiz autoražotājs atklāj gaidāmā spēkrata virsbūves aizmugurējo daļu. Oficiāli trešās paaudzes "Škoda Superb" tiks prezentēts janvāra vidū Prāgā, bet plašākai publikai tas pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Kā preses paziņojumā norāda autoražotājs, jaunais "Škoda" flagmanis ieturēts konceptuālā automobiļa "Vision C" stilā, kas tika prezentēts šopavasar Ženēvā. Piemēram, jaunajam "Superb" būs līdzīgas formas radiatora dekoratīvais režģis un šaurie priekšējie lukturi.

Trešās paaudzes "Škoda Superb" būs izgatavots uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas "MQB". Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais sedans būs par 20 milimetriem garāks (pavisam 4 848 mm), par 50 mm platāks (1 867 mm), bet tā riteņu garenbāze būs palielināta par 80 mm (2 841 mm).

Tāpat pieaugs arī bagāžas nodalījuma tilpums: tas sasniegs 625 litrus, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1760 l. Pateicoties modernajām tehnoloģijām, automobilis būs par 75 vieglāks nekā līdzšinējais un svērs 1,4 tonnas.

"Škoda Superb" būs aprīkots ar 125 zirgspēku jaudīgu 1,4 litru turbopūtes benzīna motoru, kuram vienmērīgas slodzes gadījumā tiks atslēgta puse cilindru. Vēl šim modelim tiks piedāvāts divu litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 220 vai 280 ZS. Bāzes versijā "Škoda Superb" iegūs 110 ZS jaudīgu četrcilindru benzīna dzinēju, bet dīzeļmotori atkarībā no versijas būs ar 120 līdz 190 ZS jaudu. Tāpat šim modelim būs modifikācija ar pilnpiedziņu.

Kā "Škoda" oficiālo informāciju papildina vācu "AutoBild", tad jaunajam "Superb" par pusotru tūkstoti eiro varēs pasūtināt adaptīvo balstiekārtu. Turklāt modelim nebūšot pieejami V6 motori un bagāžnieka vāks ar atsevišķi atveramām sekcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!