Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Škoda" publicējusi pirmos attēlus ar "Vision E" apvidnieka prototipu. Konceptuālā automobiļa pirmizrāde notiks aprīlī Šanhajas autoizstādē.

"Škoda Vision E" kopgarums ir 4,6 metri, bet tā veidola tapšanā, kā apgalvo autoražotājs, dizaineri iedvesmojušies no čehu kristāla darinājumiem.

Automobilis ir izgatavots uz koncerna "Volkswagen" modulārās platformas MEB, kas tika izstrādāta speciāli elektromobiļiem. Tāpat automobilis būšot aprīkots ar autopilota sistēmu, kas ļaušot novietot spēkratu stāvēšanai bez autovadītāja.

Pilnpiedziņas "Škoda Vision E" prototips aprīkots ar 306 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu. Bez atkārtotas uzlādes sportiskais apvidnieks būs spējīgs nobraukt līdz 500 kilometru distanci. Maksimālais braukšanas ātrums tam ir ierobežots pie 180 km/h atzīmes.

Sērijveida ražošanā "Škoda Vision E" līdzīgs automobilis nonāks 2020. gadā, vēsta izdevums "Auto Express" ar atsauci uz "Škoda" vadītāju Bernhardu Meijeru.

Līdz 2025. gadam "Škoda" plāno ražošanā ieviest piecus elektroauto modeļus. Pirmais no tiem būšot no elektroligzdas uzlādējāmā "Superb" hibrīda versija, kas ražošanā nonākšot 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!