Kompānija „Mazda” šoruden notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentēs atjaunināto „Mazda RX-8” modeli, informē vācu „Auto motor und sport”. Pēc šī izdevuma informācijas, atjauninātajam modelim būs atšķirīgi aerodinamiskie elementi, aizmugurējie lukturi un pārveidots interjers.

Savukārt tehniskā ziņā sportiskais automobilis paliks praktiski bez izmaiņām. Arī turpmāk tas tiks komplektēts ar 231 zirgspēka jaudīgu rotormotoru, kas ar sešpakāpju pārnesumkārbu aprīkoto „Mazda RX-8” no vietas līdz 100 km/h paātrina 6,4 sekundēs, kā arī nodrošina 234 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Gaidāms, kas šī būs arī vienīgā dzinēja modifikācija, ar kādu atjauninātais modelis būs pieejams Eiropas tirgū.

Eksterjerā tas atšķirsies ar jaunu priekšējo un aizmugurējo buferi, kā arī dekoratīvajiem sliekšņiem. Šo mainītie aerodinamisko elementi līdzināšoties jaunajam „Mazda3” un „Mazda6” modelim. Turklāt aizmugurē tiks uzstādīti diožu lukturi un lielāka diametra izplūdes sistēmas izejas. Atjauninātā „Mazda RX-8” aprīkojumā tiks iekļauti arī 19 collu riteņu diski tumši pelēkā krāsā.

Standarta aprīkojumā interjers būs apšūts ar melnu audumu, kamēr „Recaro” tipa sēdekļi būs ādas. Savukārt trīsspieķu stūresrats tiks izšūts ar sarkaniem diegiem. No jaunieviestajām tehnoloģijām atjauninātajā „Mazda RX-8” modelī var minēt deviņu skaļruņu „Bose” audio sistēmu un „Bluetooth” saskarni pievienojamām ierīcēm.

Pēc „Auto motor und sport” informācijas, Vācijā atjauninātais modelis maksās ap 38 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!