Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Toyota" prezentējusi jaunās paaudzes universāli "Corolla Touring Sports". Līdz ar šo modeli japāņu autoražotājs atsakās no "Auris" modeļa nosaukuma Eiropas tirgū un turpmāk šīs saimes modeļus piedāvās ar plašāk pazīstamo "Corolla" nosaukumu.

Tāpat kā hečbeks, arī jaunais universālis ir izstrādāts uz modulārās platformas, bet spēka agregātu piedāvājumā ir tikai benzīna turbomotors un divas hibrīda modifikācijas. Pirmo reizi "Corolla" modeļa vēsturē būs pieejama adaptīvā balstiekārta (AVS).

Universāļa riteņu garenbāze ir 2,7 metri, kas ir par attiecīgi 60 un 100 mm vairāk nekā hečbekam un iepriekšējās paaudzes "Auris" universālim. Tādējādi šajā raksturlielumā "Corolla Touring Sports" ir tuvāk "Octavia Combi" modelim, un japāņu autoražotājs apgalvo, ka jaunajam universālim ir visvairāk vietas aizmugurē sēdošo pasažieru kājām šajā tirgus segmentā.

"Toyota Corolla Touring Sports" bagāžas nodalījuma tilpums ir 598 litri, kas ir par 91 litru vairāk nekā priekštecim.

Eiropas tirgū universālis būs pieejams ar 116 ZS jaudīgo 1,2 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kā arī ar 122 vai 180 ZS hibrīda modifikācijā.

Papildu aprīkojumā būs pieejams projekcijas ekrāns, JBL audio sistēma, viedtālruņu bezvadu uzlādes paliktnis u.c.

Plašākai sabiedrībai jaunā "Toyota Corolla Touring Sports" pirmo reizi tiks parādīta oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

"Auris" nosaukumu "Toyota" izmantoja no 2006. gada – šis nosaukums tika izmantots hečbekam, kas izgatavots uz "Corolla" modeļa bāzes. Turklāt Japānā un Austrālijā šis pats piecdurvju hečbeks tik un tā tika piedāvāts kā "Corolla". Savukārt ASV tirgū tā nosaukums bija "Scion iM", bet pēc "Scion" zīmola likvidācijas arī tika pārsaukts par "Toyota Corolla".

Pavasarī Ženēvā prezentētais jaunās paaudzes "Toyota Auris" pagaidām vēl saglabās savu nosaukumu, bet uz "Corolla" vārdu pāries no 2019. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!