Lai arī „Toyota” nav pionieris elektromobiļu un no tradicionālās mājsaimniecības elektrorozetes uzlādējamo hibrīdu jomā, autoražotājs šonedēļ paziņojis, ka izstrādājis jaunu tehnoloģiju, kas būtiski uzlabos tās nākamās paaudzes litija jonu akumulatoru energokapacitāti.

Pagaidām „Toyota” detalizētāku informāciju par savu revolucionāro tehnoloģiju neatklāj, tomēr zināms, ka autoražotājs jaunās paaudzes litija jona akumulatorus izstrādājis sadarbībā ar vietējo Tohoku universitāti, ziņo izdevums „Nikkei”.

Tāpat nav zināms, cik ietilpīgāki būs jaunie akumulatori, tomēr „Nikkei” no saviem avotiem uzzinājis, ka akumulatoru veiktspēja būs pieaugusi aptuveni desmitkārtīgi, tādējādi elektromobilis ar šādiem akumulatoriem bez atkārtotas uzlādes spēs nobraukt vairāk kā pusotru tūkstoti kilometru. Pēc provizoriskas informācijas, jaunās tehnoloģijas akumulatori būs arī vieglāki un kompaktāki par pašreizējiem.

Pagaidām nav zināms, kad tamlīdzīgi jaunās paaudzes litija jonu akumulatori varētu nonākt sērijveida ražošanā, tomēr „Toyota” līdz šim ne reizi vien norādījusi, ka ar savu elektromobiļu un no mājsaimniecības elektrorozetes uzlādējamo hibrīdu masveida ražošanu nogaidīs līdz akumulatoru tehnoloģijas kļūs pieejamākas un ilgtspējīgākas. Gaidāms, ka šo jauno tehnoloģiju „Toyota” spēkrati ražošanā varētu nonākt ap 2015.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!