Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija "Faraday Future", kas plāno konkurēt ar "Tesla Motors", Lasvegasā pašlaik notiekošajā elektronikas izstādē CES prezentējusi savu pirmo modeli – 1050 zirgspēku jaudīgo elektromobili "FF 91". Bez atkārtotas uzlādes šis jaudīgais elektromobilis spēšot nobraukt līdz 700 kilometru distanci.

"FF 91" kopgarums ir 5,2 metri, un tas tiek pozicionēts kā "krosovers" jeb "Tesla Model X" konkurents. Jaunais elektromobilis izstrādāts uz modulārās platformas, kuru "Faraday Future" esot izstrādājis paša spēkiem. Tāpat "FF 91" ir adaptīvā balstiekārta. No vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) vairāk nekā tūkstoš zirgspēku jaudīgais elektromobilis paātrinās 2,39 sekundēs, kas ir ātrāk nekā itāliešu superauto.

"Faraday Future" izstrādātais spēkrats ir aprīkots ar četriem elektromotoriem, kas kopumā attīsta 1050 ZS un 1800 Nm. Savukārt litija jonu akumulatoru komplekts ir izstrādāts sadarbībā ar kompāniju "LG Chem". Šis akumulatoru komplekts ir 130 kilovatstundu, kamēr tā tiešajam konkurentam "Tesla Model X" var pasūtīt maksimāli 100 kWh akumulatoru.

"FF 91" akumulatoru varēs uzlādēt no mājsaimniecības 240V elektroligzdas, šim procesam aizņemot ātrākais četrarpus stundas. Autoražotājs apgalvo, ka tā elektromobili varēs uzlādēt jebkurā ātrās uzlādes stacijā jebkurā pasaules malā.

Tāpat kā "Tesla" elektromobiļiem, arī "FF 91" ir bezpilota sistēma, kurai esot vairāk dažādu sensoru nekā "Tesla" modeļiem. "FF 91" ir 10 videokameras, 12 ultraskaņas sensori, 13 speciālie radari un viens "Lidar" radars. Šis elektromobilis spēj pats aizbraukt uz stāvvietu un atgriezties pie autovadītāja pēc attiecīga izsaukuma.

"Faraday Future" jau uzsācis pasūtinājumu pieņemšanu jaunajam elektromobilim. Interesentiem jāiemaksā piecu tūkstošu ASV dolāru depozīts, bet automobiļa pilnā cena pagaidām netiek atklāta. Pēc provizoriskas informācijas, tā sasniegšot 150 vai pat 200 tūkstošus dolāru.

"FF 91" tiks ražots "Faraday Future" rūpnīcā Nevadā. Pirmie klienti savus spēkratus saņems 2018. gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!