Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Cadillac" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "CTS" sedana sportisko modifikāciju "V", kas kļuvusi par visjaudīgāko spēkratu šīs markas vēsturē. 640 zirgspēku jaudīgais sedans, kas tirgū konkurēs ar "BMW M5" un "Mercedes-Benz E63 AMG S", plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē.

Jaunais "Cadillac CTS-V" aprīkots ar 6,2 litru V8 kompresormotoru, kas aizgūts no "Chevrolet Corvette Z06". Tas attīsta 640 zirgspēku jaudu un 855 ņūtonmetru griezes momentu (attiecīgi par 10 ZS un par 26 Nm mazāk nekā "Corvette"). Transmisija – astoņpakāpju automātiskā ar iespēju pārnesumus pārslēgt ar taustiņiem aiz stūresrata.

Sportiskais sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās mazāk nekā četrās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 322 km/h. Salīdzinājumam – 560 ZS jaudīgais "BMW M5" līdz 100 km/h paātrinās 4,4 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Jaunais "Cadillac CTS-V" adaptīvajai balstiekārtai "Magnetic Ride Control" ir sportiskāks regulējums nekā standarta sedanam. Turklāt uz aizmugurējās riteņu ass tam ir mehāniskais pašbloķējošais diferenciālis.

Interjerā sportiskajam sedanam ir "Recaro" ādas sēdekļi un multimediju sistēma ar 12,3 collu sākrienjutīgo ekrānu.

Tirdzniecībā ASV jaunais "Cadillac CTS-V" nonāks 2015. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!