Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" oficiāli atklājusi savu jauno modeli – markas flagmani "S90", kas aizstās līdzšinējo "S80" modeli. Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis pirmo reizi tiks parādīts janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē.

"Volvo S90" izstrādāts uz modulārās platformas "SPA", kas pirmo reizi tika izmantota jaunā "XC90" apvidus automobiļa pamatā. Greznais sedans tiks komplektēts ar divu litru benzīna un dīzeļa "Drive-E" saimes dzinējiem, kas tiks sajūgti vai nu ar sešpakāpju manuālo vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Tāpat jaunajam "Volvo" modelim būs pieejama hibrīda versija, kas attīsta 400 zirgspēku.

Benzīna dzinēju piedāvājumā ir tikai viens agregāts – ar 320 ZS. Savukārt dīzeļmotors pieejams divās veiktspējas modifikācijās – ar 190 ZS (400 Nm) vai 225 ZS (470 Nm).

Izņemot bāzes versiju (ar vismazākās jaudas dzinēju), "Volvo S90" jau standartā būs aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu. Abos gadījumos, braucot pa sausu ceļa segumu, vairums vilkmes tiks novadīts uz priekšējiem riteņiem. Nepieciešamības gadījumā vilkme starp riteņu asīm var tikt sadalīta vienādi – 50:50.

Tehnoloģiju ziņā "Volvo S90" ieguvis pusautomātisko vadības sistēmu uz aktīvās kruīza kontroles bāzes. Sistēma spēj patstāvīgi noturēt automobili šosejas joslā, braucot ar ātrumu līdz 130 km/h. Turklāt šai sistēmai nav nepieciešams priekšā braucošs automobilis, aiz kura sekot un ieturēt tā trajektoriju.

Vēl šim spēkratam pieejama video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, aklās zonas indikators, automātiskā stāvvietā novietošanas sistēma, uz ceļa izskrējušu dzīvnieku atpazīšanas sistēma utt.

Vēlāk "Volvo S90" piedāvājumu papildinās universālis "V90". Tirgū "Volvo S90" konkurēs ar "Audi A6", BMW 5. sēriju, "Jaguar XF" un "Mercedes-Benz" E-klasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!