Kompānija "Volkswagen" (VW) Vīnes Dzinēju simpozijā prezentējusi savu jaunāko motoru – 1,2-litru "TSI" benzīna dzinēju. Šis spēka agregāts sākotnēji būs pieejams "VW Polo", "Golf" un "Golf Plus" modelim.

Jaunais VW 1,2-litru benzīna dzinējs attīsta 105 zirgspēku jaudu un 175 Nm griezes momentu, kas tiek sasniegts jau pie 1500 apgr./min. Šis "TSI" motors izgatavots no vieglas alumīnija sakausējuma konstrukcijas, tam ir tiešā degvielas iesmidzināšanas sistēma un turbopūte. Tas nodrošina vienmērīgāku vilkmi, kā arī mazāku degvielas patēriņu un kaitīgo izmešu daudzumu salīdzinājumā ar analoģiskas veiktspējas atmosfērisko dzinēju.

Pēc provizoriskas informācijas, šis 1,2-litru agregāts būs pieejams arī gaidāmajam "Audi A1" modelim, kā arī "Škoda" un "SEAT" markas mazākajiem modeļiem.

Atgādināsim, ka VW ar savu 1,4-litru "TSI" motoru Gada dzinējs konkursā ("Engine of the Year") kopš 2006.gada jau trīs gadus pēc kārtas izcīnījis uzvaru motoru kategorijā ar darba tilpumu no litra līdz 1,4-litriem. VW ar šo jauno 1,2-litru dzinēju plāno turpināt aizsākto veiksmes stāstu.

Apskati lietotu "VW" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!