Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) un tās Motokrosa komisija šogad uz Eiropas Nāciju motokrosu, kas risināsies augusta nogalē Čehijā, gatavojas sūtīt rūpīgi izvēlētu Latvijas izlasi, kas varētu cīnīties par visaugstākajām vietām.

Šogad šim pasākumam ir pievērsta pastiprināta uzmanība no LaMSF Motokrosa komisijas puses un apstiprinātā izlases menedžera Tomasa Cīruļa vadībā noris sagatavošanas darbi, lai izlase uz Čehiju dotos maksimāli labākajā sastāvā un sportiskajā kondīcijā. Kā atzīst Cīrulis, ja izdodas nokomplektēt spēcīgāko sastāvu, Latvijas izlasei ir reālas iespējas pacīnīties par visaugstākajām vietām.

"Esmu pārliecināts, ka, startējot labākajā sastāvā Eiropas Nāciju motokrosā Latvijas izlasei ir reālas iespējas cīnīties par vietu labāko trijniekā, bet veiksmes gadījumā arī par uzvaru, tāpēc gaidīšu atbalstu no uzrunātajiem sportistiem, viņu pārstāvjiem, Latvijas Motosporta Federācijas un sponsoriem," saka Tomass Cīrulis. "
Ceru, ka atsauksies arī pietiekami daudz līdzjutēju, lai uz Čehiju dotos fanu autobuss."

Jau sezonas sākumā bija zināms, ka potenciālie izlases kandidāti  MX2 klasē būs Pauls Jonass, Roberts Justs un Kārlis Sabulis. Šobrīd no kandidātu saraksta ir izsvītrots Kārlis Sabulis, kuram sezona ir galā, jo nesen tika veikta pleca operācija. Tiek izskatītas arī tālāku rezervistu kandidatūras, starp kurām tiek minēti Kristers Drevinskis, Uldis Spulle un Gints Filipsons. 

125cm3 klasē izteikts favorīts uz vietu izlasē ir Tomass Šileika, kurš šogad pārstāv profesionālo Beļģijas motokrosa komandu "Diga Racing" un šosezon divas reizes kāpis uz goda pjedestāla Eiropas čempionāta posmos un ir neapstrīdams šīs klases līderis Latvijā. Šileika. Kā otrā "opcija" aiz Šileikas varētu būt Kristers Drevinskis, kurš, lai arī šajā sezonā brauc ar MX2 klases motociklu, tomēr ir nolēmis piedalīties pasaules čempionātā 125cm3 klasē. Kā tālākos kandidātus izlases menedžeris nosauc Rihardu Bāreni, Elgaru Jonasu, Ingaru Asmu, Arnoldu Sniķeru un Kārli Kalēju. 

85cm3 klasē kā galvenais kandidāts noteikti jāmin šī brīža Latvijas čempionāta līderis Rainers Žuks, bet par atlikušo otro vietu izlases sastāvā, visticamāk, cīnīsies Ralfs Edgars Ozoliņš, Dmitrijs Goršanovs un Valters Logins. 

Kopš 2012.gada Eiropas Nāciju motokrosa formāts ir mainīts un tajā uzvarētāji tiek noskaidroti jauniešu un junioru klašu ieskaitē. Katru valsti parstāv četri sportisti - divi 85cm3 klasē (līdz 14 gadu vecumam), viens 125cm3 klasē (līdz 17 gadu vecumam)  un viens MX2 klasē (līdz 21 gada vecumam). Sacensībās tiek aizvadīti četri finālbraucieni - divos no tiem sacenšas 85cm3 klases sportisti, bet atlikušajos divos apvienotā braucienā startē 125cm3 un MX2 klases. Katra valsts četru braucienu summā iegūst astoņas individuālās ieskaites, no kurām gala rezultātu veido septiņi labākie rezultāti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!