Foto: Publicitātes foto
Avārijā slaveno "Isle of Man TT" sacensību kvalifikācijā bojā gājis viens no vadošajiem motošosejas ieskaites braucējiem, 2014. gada Īrijas čempions Dens Nīns, apstiprinājuši organizatori.

30 gadus vecais Nīns avarēja trases Kračtaunas sekcijā, gūstot smagas traumas, no kurām miris. Negadījums notika kvalifikācijas sesijas 11. minūtē, un tā vairs netika atjaunota.

"Mēs esam šokā. Viņš bija visu iemīļots, smagi strādājošs puisis, kurš mīlēja sportu. Mums viņa ļoti pietrūks," saka Nīna pārstāvētās "Tyco BMW" komandas vadītājs Filips Neils.

Trešdien notika vēl viena smaga avārija, kurā cits sportists piedzīvoja sadursmi ar trases drošības mašīnu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Dens Nīns otrdien vakarā uzrādīja savu ātrāko apļa laiku kvalifikācijā, sasniedzot ātrums 132,258 jūdzes stundā (212,848 km/h) un ieņemot trešo vietu superbaiku kvalifikācijas rezultātos.

Menas salas "Tourist Trophy" (TT) motosacīkste ir viena no slavenākajām un bīstamākajām pasaulē. Tā notiek kopš 1907. gada. Trase izlikta pa salas koplietošanas ceļiem un apļa garums ir 37,73 jūdzes (60,72 km).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!