Latvijas autosportists Jānis Baumanis Itālijas posmā nodrošināja sev Eiropas čempiona titulu rallijkrosā "Super 1600" klasē. Savukārt pasaules čempionāta "SuperCar" klasē Reinis Nitišs palika soli no iekļūšanas finālā.

Jau vēstīts, ka Baumanis pēc pirmās sacensību dienas, neraugoties uz problēmām pirmajos braucienos, bija otrajā vietā, kamēr Reinis Nitišs savā klasē ierindojās 11.pozīcijā.

Svētdien "Super 1600" klases braucēji aizvadīja ceturto kvalifikācijas braucienu. Baumanis izcīnīja uzvaru savā braucienā, bet ceturtās kvalifikācijas sērijā viņš bija otrajā vietā, piekāpjoties vien Ulrikam Linnemanam. Pēc kvalifikācijas braucienos izcīnītajiem punktiem Baumanis pirms pusfināliem un fināla savam galvenajam konkurentam Kristianam Žābo kļuva nenotverams Eiropas čempionāta kopvērtējumā.

Baumanis sacensības turpināja lieliski un pārliecinoši uzvarēja savā pusfinālā, taču finālā viņu sagaidīja neveiksme. Pēc tramplīna mašīna palēcās uz bedres un neliels konkurenta pieskāriens apsita mašīnu otrādi. Lai gan Baumanis ātri atgriezās cīņā, finišā viņš ierindojās sestajā vietā, taču priekus tas viņam nemazināja, jo nodrošināts čempiona tituls.

Baumanis tādējādi atkārtojis Reiņa Nitiša panākumu 2013.gadā. Aizvadītajā sezonā Baumanis kļuva par Eiropas čempionāta trešās vietas ieguvēju.

Otrā sacensību diena Frančakortā Reinim sākās nevainojami – lietus apstākļos trešajā kvalifikācijas kārtā savā braucienā viņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kas vēlāk nodrošināja viņam labāko rezultātu arī trešajā kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā un līdz ar to maksimālo punktu skaitu – 50. Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis savā braucienā cīnījās ar komandas biedru Bakerudu, aiz kura sasniedza finišu, kopvērtējumā iegūstot astoto vietu un vēl 36 punktus.
Slapjā Frančakortas trasē Reinis Nitišs jutās ļoti labi un ievērojami uzlaboja savu pirmās dienas pozīciju, iekļūstot pusfinālā ar sesto labāko rezultātu, nodrošinot sev pusfināla braucienā otro starta rindu. Diemžēl Nitišam pusfināla brauciena starts nebija veiksmīgs, jo viņš zaudēja pozīciju un bija spiests iesaistīties cīņā ar Tūrdu Linnerudu. Cīņa beidzās ar sadursmi pirmajā līkumā, kur Reinis uztriecās Timija Hansena mašīnai un sagriezās. Lai gan Nitišs varēja turpināt braucienu, tā atlikušajā daļā jēkabpilietis spēja pacelties uz ceturto vietu, ar ko bija par maz, lai tiktu finālā.

Finālbraucienā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Nitiša komandas biedrs Andrēass Bakerūds, izcīnot uzvaru Itālijas posmā – pirmo "Olsbergs MSE" komandai šosezon. Savukārt Peters Solbergs finišēja trešajā pozīcijā un tādejādi 2015. gada Pasaules čempiona titula ieguvējs tiks noskaidrots pēdējā posmā Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!