Foto: Publicitātes attēli
Latvijas autosportists Jānis Baumanis pēc saņemtās diskvalifikācijas Eiropas rallijkrosa čempionāta "Super 1600" klases pusfinālā portālam "Delfi" skaidroja par epizodēm, kas lika tiesnešiem pieņemt bargo sodu.

Atgādinām, ka Baumanis pusfinālā divas reizes apdzina pretiniekus, izmantojot agresīvu braukšanas stilu, par ko tiesneši viņu sodīja ar diskvalifikāciju. Līdz ar to sacensības latvietim bija noslēgušās.

"Tas pirmais gadījums ar Siversenu bija skarbs. Gribot negribot man sanāca ietriekties viņa mašīnā, jo viņš pieļāva rupju kļūdu, strauji nobremzējot. Es centos sabremzēties, bet tas notika pārāk strauji. Es viņu apdzinu un garām vairs nepalaidu, jo tas bija pusfināls, galu galā. Turpināju cīnīties līdz galam, un sanāca kontakts ar igauni Liguru. Līkumā iegāju ļoti lielā ātrumā, kamēr igaunis bija lēns, jo ļoti savlaicīgi sāka bremzēt. Tramplīnā viņam gandrīz uzlēcu virsū. Kad piezemējos, bija par vēlu un nepaspēju sabremzēties. Sanāca kontakts, un es iespraucos iekšmalā, izsitot viņu no pareizās trajektorijas. Tā bija paša igauņa kļūda," pēc sacensībām skumji stāstīja Baumanis.

Kā atzina latviešu autosportists, tiesneši abas epizodes sasummēja, izteica divus brīdinājumus, kas nozīmē melno karogu un diskvalifikāciju no pusfināla.

"Kā ir, tā ir. Ieguvu jaunu pieredzi. Ir jāmācās no šādām kļūdām. Daudz iemācījos un nākamajā reizē šajā trasē būšu piesardzīgāks. Šī trase kļūdas nepiedod. Esmu apmierināts ar pēdējiem diviem apļiem, kurus veicu pusfinālā, kad gāju uz pilnu banku. Nākamnedēļ jau nākamās sacensības Beļģijā un jāsāk par tām domāt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!