Latvijas autosportists Jānis Baumanis pēc pirmās dienas Eiropas rallijkrosa čempionāta piektajā posmā Zviedrijā atklāja, ka viņa vadītajai "Renault Twingo" vajadzēs veikt labojumus regulējumos, kas varētu palīdzēt otro dienu aizvadīt veiksmīgāk.

Atgādinām, ka Baumanis "Super 1600" klasē pēc trim kvalifikācijas braucieniem kopvērtējumā ir trešajā vietā.

Portāls "Delfi" pēc pirmās dienas aicināja Jāni Baumani uz īsu sarunu.

Pēc pirmās dienas esi trešajā vietā. Tas šobrīd tevi apmierina?

Trešā vieta izklausās labi, bet neesmu īsti apmierināts ar pēdējo šodienas braucienu, jo mašīna īsti neklausīja. Kopvērtējuma trešā vieta noderēs nākamajā dienā. Tagad zinām mašīnas regulējumus, kurus ir jāpārtaisa, uzmanību pievēršot ātrumkārbai. Ir vēlme un mērķtiecība rītdienu uzsākt ar labāku rezultātu. Rīt visam ir jābūt labi.

Cik liela nozīme ir starpa pozīcijai? Pagaidām tie, kuriem ir ārmala īsti nevar pacīnīties par augstu rezultātu braucienā.

Man pirmajā braucienā bija otrā pozīcija, kas ir gandrīz iekšmala, tad man izdevās izraut startu un uzvarēt braucienu, tad otrajā "hītā" sanāca startēt no pašas ārmalas. Iepriekš vēroju, ka no ārmalas neviens netika augstāk par ceturto vietu, bet man izdevās nokļūt otrajā pozīcijā un cīnīties ar citiem braucējiem. Pēdējā braucienā man nesanāca starts, vai precīzāk pārējiem tas sanāca ļoti labs, taču nebija tas, ko biju gaidījis. Acīmredzot ne vienmēr var paļauties uz savu pārliecību.

Šogad konkurenti man arī ir ļoti spēcīgi. To atzīst arī tie braucēji, kas šajā klasē startē vairākus gadus, bet ir interesanti. Kļūdas nevar pieļaut, jo viena kļūda var sabojāt visu braucienu. Ir jācīnās līdz galam, jo viena neveiksme kādā no līkumiem var atmaksāties arī nākamajos pagriezienos. Tā kā rīt mēģināšu nepieļaut kļūdas.

Šajā trasē praktiski ir trīs palēcieni. Kā pašam patīk šī trase?

Šādā trasē nekad neesmu braucis, tā atšķiras no visām trasēm, kurās esmu braucis. Šeit ir ātri un nepārredzami pagriezieni, kas liek koncentrēties uz visiem 110 procentiem. Ir "jāspiež grīdā" un jādomā par nākamiem trim līkumiem. Šeit ir ļoti interesanti, bet vajadzīgs laiks, lai pie tās pierastu. Šobrīd esmu veicis 16 apļus šajā trasē un ierindojos trešajā vietā. Cerams, ka rīt būs labāk.

Šosezon viena uzvara jau izcīnīta, vēl divas reizes esi kāpis uz pjedestāla? Kā pašam šobrīd ir ar "apetīti"?

Ir sarežģīti, kad esi reizi jau uzvarējis. Sajūtas ir tādas, ka visi no manis tagad prasa tikai uzvaras, bet šogad ir spēcīgs čempionāts. Četros posmos bijuši trīs dažādi uzvarētāji, tas parāda, ka viss nav tik vienkārši.

Šajā trasē ir viens stabils līderis – čehs Smetana, kurš brauc bez kļūdām. Konkurence šo visu padara interesantāku gan braucējiem, gan līdzjutējiem, kuriem gribas sadursmes un apdzīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!