Foto: Volkswagen Motorsport

Kaut Sebastjana Ožjēra pārsvars pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pirmajā posmā Montekarlo sestdien tika samazināts, viņš ļoti pārliecinoši turpina tuvoties uzvarai.

Pēc tam, kad piektdien avāriju piedzīvoja deviņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Lēbs, līdera godu pārņēma viņa tautietis Ožjērs, kurš ir pašreizējais pasaules čempions, un pēc piektdienas ātrumposmiem viņa pārsvars pār komandas biedru "Volkswagen" rindās Jari Mati Latvalu no Somijas sastādīja vienu minūti un 45,4 sekundes.

Sestdien tika aizvadīti trīs ātrumposmi un Latvala komandas biedram pietuvojies līdz 42 sekundēm.

Savukārt trešais ir vēl viens "Volkswagen" pilots norvēģis Andrēass Mikelsens, kurš zaudē minūti un 49,8 sekundes.

Kā zināms, Lēbs, kurš brauc ar "Citroen" spēkratu, piektdienas pēdējā ātrumposmā uztriecās akmenim, kas sabojāja aizmugurējo riteņu balstiekārtu un lika zaudēt ap sešām minūtēm.

Šobrīd Lēbs kopējā ieskaitē ieņem devīto vietu.

Rallijs ar vēl trim ātrumposmiem noslēgsies svētdien.

Iepriekš Lēbs Montekarlo rallijā pamanījies uzvarēt septiņas reizes.

Kā zināms, Lēbs savu pēdējo pilno sezonu WRC čempionātā aizvadīja 2012.gadā, devīto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Tiesa, nākamajā sezonā viņš piedalījās vēl četros posmos, tiekot pie diviem panākumiem, bet pēdējais starts pasaules čempionātā viņam bija 2013.gada septembra vidū.

Pēc Lēba karjeras beigām 2013. un 2014.gadā pasaules čempionātā triumfējis viņa tautietis Ožjē.

Lēbs savas karjeras laikā izmēģinājis spēkus dažādās autosacīkšu disciplīnās, tostarp leģendārajās Paikspīkas izturības sacīkstēs kalnā braukšanā ASV, bet 2014.gada sezonu viņš aizvadīja pasaules salonauto čempionātā (WTCC).

Lēbs ir visu laiku panākumiem bagātākais WRC sacīkšu braucējs, kurš 2009.gadā bija tuvu tam, lai pārceltos uz Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātu.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā būs 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!