Foto: Citroen Racing

Franču autoražotāji "Citroen" 2016. gada beigās varētu pamest vienu no autosporta seriāliem, kurā šobrīd piedalās - pasaules rallija čempionātu (WRC) vai pasaules salonmašīnu čempionātu (WTCC), ziņo respektablais britu izdevums "Autosport".

"2016. gadā mēs startēsim divās disciplīnās - WRC un WTCC, taču esam pieņēmuši lēmumu, ka 2017. gadā "Citroen" paliks tikai vienā no šiem seriāliem," izdevums citē "Citroen" izpilddirektori Lindu Džeksoni. "Kas attiecas uz mašīnu segmentiem, viss atkarīgs no tā, kuru no tiem FIA izvēlēsies [2017. gada WRC sezonai]. Otrkārt, mūs interesē kaut kas ar līdzīgu posmu skaitu - 12 vai 13 sacīkstes, ieskaitot Ķīnu, jo šis tirgus mums ir ļoti būtisks. Tāpat ir būtiski, lai sacensību izmaksas saglabātos iepriekšējā līmenī. Jā, "Citroen Racing" nodaļa un autosports mums ir ļoti svarīgi, taču mums ir jāiekļaujas budžetā."

Kopš pievienošanās WRC 2000. gadā franču autoražotāju komanda izcīnījusi kopumā 17 individuālos un komandas pasaules čempionu titulus. Arī WTCC, kam "Citroen" pievērsās pagājušosezon, komanda ir viena no vadošajām. Kā zināms, WTCC "Citroen" komandu pārstāv franču pilots Sebastjens Lēbs, kurš tai izcīnīja lielāko daļu WRC titulu.

Pēc Lēba aiziešanas no WRC līderpozīciju komandu un pilotu vērtējumā ir pārņēmusi "Volkswagen" komanda, kas izcīnījusi pasaules čempionu titulu pēdējās divas sezonas.

Kā esam ziņojuši, 2017. gadā WRC gatavojas atgriezties japāņu autoražotāji "Toyota".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!