Foto: Arturs Kukuškins
Aizvadītajā nedēļas nogalē Gulbenes novada Staru mototrasē norisinājās Latvijas čempionāta 2. posms blakusvāģiem un kvadracikliem, kurā uzvarēja Jānis Daiders ar Kasparu Stupeli; uzvarētāji tika noteikti arī Latvijas junioru čempionātā kvadraciklu klasēs un Latvijas kausa izcīņas 1. posmā solo klasēm, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Pirmās sacensību dienas lielākā sensācija bija 26 ekipāžas uz starta līnijas bakusvāģu ekipāžu klasē, piedaloties spēcīgiem sportistiem ar augstiem sasniegumiem arī pasaules līmenī. "Prieks, ka līderpozīcijas noturēja latvieši - Jānis Daiders un Kaspars Stupelis ("X-Kross")! Šajos braucienos bija redzama īsta motokrosa cīņa un azarts," saka posma organizators Gulbenē Intars Sabulis.

Spēcīgākajā kvadriciklu klasē Q Pro uzvarēja Prīts Jarvlo (Igaunija), bet otrais Matīss Palēvics ("X-Kross"), trešo vietu izcīnīja Kevins Sārs ("X99/Slīterāni"). "Q Juniori" klasē uzvaras laurus plūca igaunis Joseps Ēsmae ("X99/Slīterāni"), otro vietu izcīnīja Lauris Eizāns ("Motokruīzs"), bet TOP3 noslēdz Ralfs Repsis ("X-Kross").

Otrajā sacensību dienā tika dots starts Latvijas Kausa pirmajam posmam. Pašā mazākajā klasē, MX50, uzvarēja Ričards Aalens Gaļcins ("X99/Slīetrāni"), otrais Mats Skodzus (Lietuva), bet trešais Jēkabs Kubuliņš ("MX Ādaži"). MX65 klasē startēja 26 piloti, jauniešiem bija sīva cīņa. Uzvaras laurus plūca Jānis Kubuliņš ("MX Ādaži"), otrajā vietā Roberts Lūsis ("Motokurzeme"), bet trešais Kirils Maslovs ("X-Skills RT"). 18 sportistu konkurencē MX85 klasē uzvarēja lietuvietis Erlands Mackons, otrajā vietā Krievijas braucējs Ņikita Petrovs, bet trešais - viņa tautietis Aleksejs Orlovs.

"Skatoties uz sportistu sagatavotību, iesaku trenēties trenera pavadībā, ir jāsabalansē moto treniņi ar fiziskajām aktivitātēm, jāseko līdzi ēdienkartei un vispārējam veselības stāvoklim. Ja runājam par bērniem, tiem nepieciešama īpaša uzmanība, augoši organismi, kad bieži vien ir slodze par lielu, rezultātā sāpošas saites, sastiepti muskuļi, protams, katram jāatrod arī sava motivācijas programma," pēc jauniešu sacensībām norādīja pieredzējušais Lauris Freibergs ("F.F.F.motoklubs"). "Latvijā šobrīd ir labi motokrosa treneri, kas paši bijuši profesionāli sportisti un uzskatu, ka esam diezgan labā situācijā, lai pēc gadiem mums izaugtu vairāki pasaules elites sportisti."

MX125 klasē uzvarēja Ralfs Edgars Ozoliņš ("MX Ādaži"), otrais igaunis Jorgens Matiass Talviku, bet trešais Sandis Frienbergs ("Rambas-R"). Sacensībās dāmu klasē startēja divas sportistes - Anna Stecjuka (IK "Auseklis") un lietuviete Adrija Skudutīte. Latvijas pārstāve atzina, ka īpaši gatavojas Eiropas čempionātam sievietēm, kas šā gada 8.-9. jūlijā notiks Pīlādžu mototrasē, Stelpē. Savukārt Patrīcija Bērziņa sacenšas kopā ar puišiem MX65 klasē, un priecājas ikreiz, ja kādu izdodas apdzīt.

MX16 klasē uzvaru izcīnīja Kristaps Kalējs ("Rambas R"), otrā vieta Uldim Mustim (MK "Akmentiņi"), bet trešā vieta Mārtiņam Eglem ("Bieriņi").

Kā allaž kuplā skaitā bija iesācēju klases sportisti; 26 pilotu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārtiņš Marķitāns ("Moto Mafia"), otrajā vietā Ilgvars Martemjanovs ("MX Ādaži"), bet TOP3 noslēdza Krišjānis Celms ("3BRO Racing"). Amatieru klases A25+ un A35+ startēja kopā, tādā veidā uz starta izgāja 30 sportisti. A25+ klases TOP3: Krists Zicmanis, Jurģis Žukas ("MK Saldus") un Rinalds Herings ("MK Saldus"). Kā pēc finiša atzina Krists Zicmanis, bija iespēja startēt arī "MX Open" klasē pie spēcīgākajiem sportistiem, bet pēc traumas "kādu laiciņu ir izlaidis, un vēl nav gatavs tik ilgam braucienam sacensību režīmā: "nedaudz jāpasaudzē veselība un tad varēs atgriezties pie pašiem stiprākajiem," saka sportists.

A35+ klasē sīva konkurence starp 21 līdzvērtīgu pilotu un pirmo vietu izcīnīja pieredzes bagātais Raimonds Baltgalvis (MK "Baltgalvis"), kurš atzina, ka Gulbenes trase viņam patīk un atceras to no laikiem, kad vēl braucis "Televīzijas kausā: "nekad nedrīkst konkurentus novērtēt par zemu, bet šodien viss izdevās!" Otrajā vietā Raivis Krastiņš ("Rambas R"), bet trešais Raitis Cipulis.

Šo sacensību ātrākās – "MX Open" – klases uzvarētājs Dāvis Ivanovs atzina, ka otrais brauciens izdevās, bet pirmajā nemaz tik viegli nav gājis, viņš Latvijas kausa sacensības izmanto kā treniņsacensības, jo galvenais ir braukt sacensību režīmā. Otrajā un trešajā vietā ierindojās titulētie Krievijas sportisti Jevgeņijs Mihailovs un Aleksandrs Bugrejevs. Īpaša cīņa un intriga bija starp trešās vietas ieguvēju un latvieti Krietsru Drevinski (Ventspils motoklubs "Rodeo"), sīvā cīņā par pjedestāla trešo pakāpienu uzvarēja krievu sportists, kurš šīs sacensībās bija izvēlējies kā treniņsacensības Eiropas čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!