Foto: AP/Scanpix
Par prestižā Dakaras rallijreida kopvērtējuma līderi vieglo automobiļu klasē pēc pirmdien aizvadītā trešā posma kļuvis pašreizējais čempions Stefans Peteransels no Francijas.

343 kilometrus garo ātrumposmu visātrāk veica Peteransela komandas biedrs katarietis Nasers Salehs al Atijahs, bet francūzis viņam zaudēja trīs minūtes un 52 sekundes, finišējot trešajā pozīcijā.

Tādējādi Peteransels kļuvis arī par kopvērtējuma līderi, bet otro vietu ieņem Al Atijahs, kurš pašreizējam sacensību čempionam zaudē sešas minūtes un 33 sekundes.

Ar Latvijā būvēto automašīnu "OSCar O3" sacensībās startē arī lietuvietis Benedikts Vanags, kurš trešo posmu noslēdza 122.vietā 129 sportistu konkurencē, kopvērtējumā saglabājot 125.pozīciju.

Šīgada sportisti Dakaras rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

Dakaras rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!