Foto: AP/Scanpix

Jaunais spāņu motobraucējs Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta astotā posma - Vācijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Gūtais panākums ļāva spānim kļūt par jauno kopvērtējuma līderi.

Tikai 20 gadus vecais Markess, kurš šogad piedzīvo debiju "MotoGP" klasē, ticis pie savas otrās uzvaras sezonā. Vācijas "Grand Prix" kvalifikācijas sacensību uzvarētājs iepriekš laurus plūca aprīlī posmā ASV.

Otrajā vietā šajā posmā ierindojās brits Kals Krutčlovs ("Monster Yamaha"), bet trešais bija slavenais itālis Valentīno Rosi no "Yamaha Factory".

Par kopvērtējuma līderi Markess kļuvis pateicoties tam, ka svētdien nestartēja viņa komandas biedrs un tautietis Danijs Pedrosa, kurš sestdien pēdējos treniņbraucienos smagi krita un savainoja atslēgas kaulu.

Tāpat šajās sacensībās nestartēja pērnā gada čempions Horhe Lorenso no Spānijas ("Yamaha Factory"), kurš jūnija beigās lauza atslēgas kaulu, bet traumu atsvaidzināja pēc kritiena piektdienas treiņbraucienos.

Tiek ziņots, ka Lorensos traumas dēļ izlaidīs arī sezonas nākamo posmu pēc nedēļas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņām sacīkstēm Markess ir pirmais ar 138 punktiem, bet divus punktus viņam zaudē Pedrosa. Savukārt Lorenso ir trešais ar 127 punktiem.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais pasaules čempions Keisijs Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!