Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itāļu motosportists Andrea Dovicioso no "Ducati" komandas svētdien Sanmarīno izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 13. posmā prestižākajā "MotoGP" klasē.

Tikmēr otro vietu izcīnīja kopvērtējuma līderis, spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības, kamēr trešais bija britu motobraucējs Kels Kračlovs no "LCR Honda" vienības. Markess pēc šīs sacīkstes palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā.

Goda pjedestāls, visticamāk, izskatītos citādāk, ja vien Dovicioso komandas biedrs Horhe Lorenso no Spānijas divus apļus pirms finiša nebūtu izslīdējis no trases un zaudējis savas pozīcijas. Lorenso tobrīd bija otrais, bet beigās samierinājās ar 17. vietu.

Nākamās trīs vietas aiz goda pjedestāla ieņēma spāņi Alekss Rins ("Suzuki"), Marks Vinjaless ("Movistar Yamaha") un Dani Pedrosa ("Repsol Honda"). Tikmēr leģendārais itālis Valentīno Rosi ("Movistar Yamaha") šoreiz guva septīto vietu.

Kā vēstīts, iepriekšējais posms Lielbritānijā bīstamu laikapstākļu dēļ tika atcelts.

Pasaules čempionāta ieskaitē pēc veiktiem 12 posmiem līderim spānim Markesam ir 221 punkts, kamēr uz otro vietu ar 154 punktiem pakāpies Dovicioso, bet trešais ar 151 punktu ir Rosi.

Līdz ar to šosezon "MotoGP" braucēji 19 posmu vietā aizvadīs 18, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā. Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā debitēs posms Taizemē, kur sacensības norisināsies oktobra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!