Foto: DELFI
Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien, 28.septembrī, Itālijā nodrošināja sev, Latvijai un "SET Prommotions" komandai bronzas medaļu Eiropas rallijkrosa čempionātā "Super 1600" klasē.

Frančakorta trasē Jānis uzvarēja trijos no pieciem braucieniem, divos palika otrais ieskaitot finālbraucienu, un pārliecinoši pārspēja dāni Ulriku Linnemanu, kurš pirms šā posma no Jāņa kopvērtējuma atradās divu punktu attālumā.

Bronzas medaļu Latvijas sportists bija nodrošinājis sev jau pēc pusfināla brauciena, kurā palika otrais, bet Linnemans - pedējais, nekvalificējoties finālam, kas nozīmēja, ka dāņu pilots savu punktu skaitu Itālijā vairs nepapildinās.

"Tas, ka medaļa kabatā, ļāva izbaudīt finālbraucienu, jo nekas vairs nevarēja atņemt trešo vietu čempionātā. To es arī darīju! Pirmajai sezonai Eiropas čempionātā šis, domāju, ir labs sasniegums!" pēc finiša portālam "Delfi" teica priecīgais Latvijas pilots.

"Finālā man izdevās ļoti labs starts un izrāvos gandrīz jau otrajā vietā, bet ungārs Krištians Sabo nedaudz uzsita pa manu mašīnu, pacēlos uz diviem riteņiem, tas viss notika ļoti, ļoti ātri. Pēc pirmā pagrieziena jau biju pēdējā vietā, bet turpināju "spiest", cik varēju, jo zināju - man nav, ko zaudēt!" par fināla notikumiem stāsta Jānis. "Tas bija pēdējais brauciens šogad Eiropā, tad nu mašīnu netaupīju. Kāpos augstāk, pa vietai, pa vietai. Vienu brīdi jau šķita, ka augstāk par ceturto piekto vietu nebūšu, bet finišā otrā vieta. Ļoti priecājos, ka sanāca sezonu noslēgt šādi."

"Nedaudz žēl, ka šodien pieļāvu tik daudz kļūdu, salidzinot ar vakardienu, kas bija tik laba. Taču pēdējā posmā otrais, čempionātā trešais, un nākamgad ejam uz lielāko mērķi!" sola Jānis Baumanis.

Šī ir otrā sezona pēc kārtas, kad Latvija tiek pie medaļām Eiropas rallijkrosa čempionātā - kā zināms, pagājušogad Latvijas pilots Reinis Nitišs kļuva par Eiropas čemmpionu. Šogad viņš jau ir viens no līderiem pasaules čempionātā "Supercar" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!