Fernando Alonso ļoti iespējams ir ceļā uz Formula 1 pasaules čempiona titula izcīnīšanu. Tādejādis spēnis kļūtu par jaunāko čempionu F1 vēsturē.
Četrkārtējais pasaules čempions Alens Prosts, kurš savu pirmo lielo kopvērtējuma kausu ieguva 30 gadu vecumā, paziņoja, ka Formulai 1 jau sen bija nepieciešami tādi piloti, kāds ir Fernando Alonso.

"Viņam ir īsts pilota raksturs un viņam ir harizma," skaidroja franču autosporta leģenda spāņu avīzei "Marca". "Viņam talants un spējas, lai kļūtu par čempionu."

Septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers savu pirmo titulu ("Benetton" komandā) izcīnīja 1994. gadā, kad vācietim bija divdesmit seši gadi. Alonso šogad pēc sezonas beigām būs 24 gadus vecs.

"Es domāju, ka nākamā sacīkste Šūmaheram būs izšķiroša," prognozēja Prosts, kura mēģinājums kļūt par savas F1 komandas vadītāju pirms pāris gadiem cieta smagu fiasko. "Ja viņš neizcīnīs uzvaru pavisam drīz, cīņa par titulu šogad viņam būs beigusies."

Alenam Prostam piekrīt arī cits bijušais F1 pilots Martins Brandls, kurš uzskata, ka Alonso beidzot izskatās 'gatavs' titulam. "Izskatās, ka Fernando beidzot ir kļuvis stabils braucējs, kas tādā vecumā ir retums, tomēr absolūti nepieciešama īpašība, lai izcīnītu titulu," paziņoja Brandls, kurš strādā britu ITV par F1 komentētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!