To, ka pēdējos piecus gadus pilots numur viens Formulā 1 ir Mihaels Šūmahers, vācietis ir pierādījis. Pret to iebilst tikai absolūti kaislīgākie viņa antifani. Taču žurnālu "F1 Racing" vairāk nodarbināja jautājums, kurš ir otrais labākais pilots F1?
Šāds jautājums tika uzdots 72 1.formulas ekspertiem: bijušajiem braucējiem, pasaules čempioniem, komandu pārstāvjiem, žurnālistiem un faniem. Jautājums nav no vieglākajiem, tomēr 36% no respondentiem bija vienisprātis, ka otra labākā pilota gods pienākas Kimi Raikonenam ("McLaren"). Par somu pilotu balsoja 27 eksperti.

"Kimi varbūt ir kluss, bet viņam ir pasaules čempionam nepieciešamā pārliecība par saviem spēkiem," savu izvēli par labu savam sekotājam "McLaren" komandā komentēja divkārtējais pasaules čempions Mika Hakinens.

"Es ļoti reti esmu pamanījis, ka kļūdu pieļauj Kimi Raikonens," Hakinenam piekrita cits deviņdesmito gadu čempions Deimons Hils.

16 balsis tika atdotas par pašreizējo čempionāta līderi no "Renault" komandas Fernando Alonso. "Viņš ir neapturams," atzina 1979. gada F1 pasaules čempions Džodijs Šekters. Jāpiebilst, ka Rubenss Barikello no "Ferrari" saņēma deviņas balsis, Džankarlo Fisikella no "Renault" astoņas, bet Raikonena komandas biedrs Huans Pablo Montoija tikai trīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!