Pēc FIA disciplinārās sēdes Parīzē visas septiņas "Michelin" komandas ("Toyota", "Renault", "McLaren", "Williams", BAR, "Red Bull" un "Sauber") kopīgā paziņojumā izteica nožēlu par FIA lēmumu atzīt komandu vainu divos no pieciem apsūdzības punktiem. Vislielāko neapmierinātību ar lēmumu izrādīja "Red Bull" komanda.
"Pagaidām mēs nevēlamies sasteigt mūsu lēmumu, tomēr mēs izvērtējam visas iespējas," paziņoja "Red Bull" vadītājs Kristians Horners, tādejādi pieļaujot iespēju tiesāties.

Komandas tika atzītas par vainīgām punktā par to, ka tām nebija pieejamas trasei atbilstošas riepas, kā arī par to, ka nepareizu iemeslu dēļ tās ir atteikušās startēt sacīkstēs. Tāpat FIA norādīja, ka komandas nebija laicīgi paziņojušas sacensību tiesnešiem, ka tās negatavojas piedalīties sacīkstē.

"Michelin" komandas atzina, ka tās 'saprāta robežās ir paļāvušās uz "Michelin" lēmumu' un tāpēc nav atbildīgas par notikušo.

"Komandas paskaidroja FIA padomei, ka tās ir rīkojušās saskaņā ar "Michelin" rakstiski izplatīto ieteikumu nepiedalīties sacīkstēs, jo tas esot pārāk bīstami," teikts komandu paziņojumā. "Tāpēc komandām nekas cits neatlika, kā atcelt savu startu sacīkstē, jo jebkurš cits lēmums šajos apstākļos būtu bezatbildīgs. Deviņpadsmit no 20 pilotiem ir izteikuši atbalstu septiņu komandu pieņemtajam lēmumam nestartēt."

Atbalstu izrādījušo pilotu saraksts paziņojumam netika pievienots un tādejādi nav zināms arī viens braucējs, kas nav atbalstījis lēmumu nestartēt sacīkstē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!