Vakar Parīzē risinājās FIA Motoru Sporta padomes sēde, kurā par ASV GP sacīkstes boikotēšanu tika 'tiesātas' septiņas "Michelin" komandas. Vienības tika atzītas par vainīgām divās no piecām apsūdzībām, tomēr lēmuma pieņemšana par piemērojamo sodu tika atlikta līdz septembrim.
"Toyota", "Renault", "McLaren", "Williams", BAR, "Red Bull" un "Sauber" tika atzītas par vainīgām punktā par to, ka tām nebija pieejamas trasei atbilstošas riepas, kā arī par to, ka nepareizu iemeslu dēļ tās ir atteikušās startēt sacīkstēs. Tāpat FIA norādīja, ka komandas nebija laicīgi paziņojušas sacensību tiesnešiem, ka tās negatavojas piedalīties sacīkstē.

"Pirms pieņemsim lēmumu par sodu, mums jāredz kādus soļus spers komandas, lai kompensētu F1 faniem (Indianapolisā) nodarīto morālo un finansiālo zaudējumu," paziņoja Makss Moslijs. "Tāpat mums jāredz, ko "Michelin" vienības ir gatavas pasākt, lai tāda situācija vairs nākotnē neatkārtotos. Tikai pēc tam mēs pieņemsim galējo lēmumu."

Atgādinām, ka "Michelin" kompānija dienu iepriekš jau paziņoja savu lēmumu kompensēt aptuveni 160`000 Indianapolisas skatītāju biļešu izmaksas. Tiek lēsts, ka šis 'prieks' franču kompānijai izmaksās 16 miljonus USD, nemaz neskaitot izdevumus par 20`000 biļetēm, kuras "Michelin" iegādāsies uz 2006. gada ASV GP sacīksti, lai izdalītu tās faniem. Riepu kompānijas peļņa iepriekšējā finansiālajā gadā bija 769 miljoni USD.

FIA jau ir apsveikusi "Michelin" soli, tomēr Moslijs neaizmirsa stingri pakratīt pirkstu un piekodināt, ka turpmāk tādas kļūdas nav pieļaujamas. Atgādinām, ka FIA nav juridisku tiesību jebkādā veidā sodīt riepu kompāniju. "Tāpēc mēs tagad vērsīsimies pret viņiem ar komandu starpniecību," paziņoja Moslijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!