"Ferrari F2004" formula, ar kuru Mihaels Šūmahers 2004. gadā izcīnīja savas pirmās piecas uzvaras ir pārdota par 3,3 miljoniem USD. Unikālā sacīkšu mašīna pārdota īpašā izsolē Maranello - "Ferrari" fabrikā. "Sothebys" izsoļu nama pārstāvis pastāstīja, ka pārdoti 62% no izsolē piedāvātajiem priekšmetiem un kopējie ienākumi sasniedz 12 miljonus USD.
"Šis bija vēl viens spilgts piemērs tam, cik ļoti spēcīga ir kaislība pret autosportu un it īpaši "Ferrari" komandu," paziņoja izsoles vadītājs. ""F2004" modelis ir pārdots par rekordlielu summu priekš Formula 1 mašīnām."

Lai aizsargātu "Ferrari F2004" modeļa tehnoloģiskos noslēpumus, jaunais īpašnieks, kura personība, protams, nav zināma, mašīnu varēs saņemt tikai nākamā gada janvārī. Pagaidām kaislīgais un bez šaubām bagātais "Ferrari" fans varēs izmēģināt savu jaunieguvumu čempionvienībai piederošajā Fiorāno trasē.

Jāpiebilst, ka Mihaela Šūmahera 2004. gada sezonas ekipējums (kombinezons, cepures, cimdi, utt.) tika nosolīts par 25`000 USD, bet vācieša izmantotā stūre kādam kolekcionāram izmaksāja 83`000 USD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!