"Ferrari" komanda šodien on-line prezentējusi savu 2012.gada modeli un tajā pašā laikā Silverstonā risinājās "Force India" jaunā modeļa VJM05 prezentācija.

Sniega dēļ "Ferrari" komandai nācās atcelt ne tikai shakedown testus Fiorāno trasē, bet arī plānoto prezentāciju kopā ar žurnālistiem. Tā vietā komanda savā mājas lapā izplatīja jaunā modeļa fotogrāfijas un vēlāk transēja arī video intervijas, kas tika ierakstītas šodien agri no rīta.

Attiecībā uz jauno modeli uzreiz ir pamanāms 'lauztais deguns' jeb mašīnas purngals, kur līdzīgi kā "Caterham" komandai, ir visai neglīts lūzums, lai iekļautos jaunajos tehniskajos regulējumos, bet tajā pašā laikā nezaudētu aerodinamisko efektivitāti zem mašīnas.

"Ferrari" ar jauno modeli cer jauno pirmajiem sezonas pozmiem sākt izcīnīt uzvaras un mērķis, protams, ir šajā sezonā kļūt par čempioniem – tā video intervijā paziņoja kompānijas prezidents Luka di Montidzemolo. Tāpat prezidents paziņoja, ka sponsorēšanas līgums ar "Santander" pagarināts līdz pat 2017.gada sezonas izskaņai, kas visdrīzāk nozīmē arī Fernando Alonso palikšanu vienībā vēl uz 5 gadiem.


Force India VJM05

Silverstonā, kur termometra stabiņš noslīdēja pāris grādus zem nulles, šodien tika prezentēts "Force India" jaunais modelis VJM05, kas vizuālā ziņā neizskatījās īpaši pievilcīgs.

'Lauzto degunu' tradīciju turpina arī "Force India" komanda, kas turklāt izvēlējusies visai augstus priekšējās balstiekārtas stiprinājuma punktus un tas mašīnas priekšējo daļu padara vēl nepievilcīgāku. Tāpat nevar nepamanīt "Force India" jaunā partnera "Sahara" nospiedošo klātbūtni krāsojumā.

Bez priekšējās daļas lielas izmaiņas veiktas arī sānu pontonu rajonā, kur izmainīta gaisa savācēju forma un līdz ar to aerodinamiskā efektivitāte. Tāpat izmainīta arī izpūtēju forma un novietojums, kā to paredz jaunie noteikumi.

Pagājušā sezonā "Force India" kopvērtējumā ierindojās līdz šim augstākajā pozīcijā – sestajā vietā un šogad sev ir uzstādījusi mērķi kāpt vienu vietu augstāk. Tomēr jāņem vērā, ka vienības pamatsastāvā ir divi ļoti jauni, kaut arī talantīgi braucēji. Niko Hilkenbergam un Polam di Restam aiz muguras abiem ir pa vienai GP sezonai. Atgādinām, ka rezerves pilota pienākumus pildīs un piektdienu treniņos piedalīsies francūzis Žils Bjanki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!