Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nolēmusi nepieprasīt F-1 komandām startēt ar trim mašīnām, ja šosezon kāda no vienībām izstāsies no čempionāta, raksta "Autosport".

Kā zināms, finansiālas problēmas ir piemeklējušas "Caterham" un "Marussia" F-1 komandas, un pastāv risks, ka sezonas noslēdzošajos F-1 "Grand Prix" posmos tās nepiedalīsies. Ja uz starta izies mazāk par 20 dalībniekiem, stājas spēkā komerciālā vienošanās starp F-1 komandām, FIA un "Formula One Management", ka dažām komandām var prasīt uz starta izlikt trešo bolīdu.

Taču tā kā komandām par trešās pilota pieteikšanu ir jāziņo vismaz 60 dienas iepriekš, un ir jābūt skaidrībai par formulu krāsojumu, pilotu kvalifikāciju un punktu iegūšanas iespējām, šobrīd šāda iespēja tiek izslēgta. Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka atlikušajās F-1 čempionāta sacīkstēs FIA nemeklēs papildu formulas, lai aizpildītu tukšās vietas.

"Noteikumi paredz, ka gadījumā, kad startējošo skaits ir mazāk par 20, FIA un čempionāta īpašnieki var lūgt komandām nodrošināt trešo mašīnu," saka "Mercedes" F-1 komandas direktors Toto Volfs. "Taču tas prasa loģistikas, infrastruktūras un resursu risinājumus. Tāpat ir nepieciešami arī skaidri noteikumi - kur šī formula startēs? Kas to pilotēs? Vai šis pilots iegūs punktus? Kādā krāsojumā jābūt mašīnai? Ir ļoti daudz kas jāatrisina, iekams to iespējams realizēt, un es neredzu, ka tas varētu notikt šogad."

"Es piesitu pie koka, lai šo sezonu pabeigtu visas komandas, taču pagātne rāda, ka F-1 komandas izveidojas un pazūd, un tas nav nekāds lielais šoks," viņš piebilst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!