Foto: Hyundai WRC

Korejas autoražotāju "Hyundai" rūpnīcas komanda ir pirmā, kas oficiāli parādījusi savu jaunās sezonas pasaules rallija čempionāta (WRC) automašīnu - prezentācija notika ceturtdien Moncas rallija šovā Itālijā.

"Hyundai" komandai šī būs ceturtā sezona pasaules rallija čempionātā, un nākamsezon to pārstāves tie paši trīs braucēji, kas iepriekšējā gadā - beļģis Tjerī Nevils, jaunzēlandietis Haidens Padons un spānis Dani Sordo.

"Mēs ieejam jaunā ērā ar lielākajām izmaiņām tehniskajos noteikumos pēdējo gadu laikā," saka "Hyundai" komandas vadītājs Mišels Nandans. "Tas ir liels tehnisks izaicinājums un mēs to pieņemam ar lielu entuziasmu. Tā ir iespēja pārbaudīt pieredzi, ko esam uzkrājuši iepriekšējo trīs WRC sezonu laikā. Visas komandas sāk no baltas lapas, līdz ar to visi būsim vienlīdzīgā situācijā. Ar otro vietu 2016. gada čempionātā gribam parādīt mūsu iespējas cīnīties par titulu 2017. gadā un esam pārliecināti, ka "Hyundai i20 Coupe WRC" mums tajā palīdzēs."

Kā zināms, ar 2017. gadu stājas spēkā jauni tehniskie noteikumi, līdz ar to automašīnas, ar ko rūpnīcu komandas piedalīsies WRC sacensībās, ir pilnīgi jaunas, nevis iepriekšējo modeļu uzlabojumi.

Lielākās tehniskās izmaiņas skar mašīnu aerodinamiku un saķeri - no nākamā gada WRC mašīnās atļauts aktīvs centrālais diferenciālis, kas nodrošinās vieglāku vadāmību, mainīta piekare un dota lielāka "brīvība" attiecībā uz virsbūvi un aerodinamiskajiem risinājumiem. Tāpat palielināta dzinēju jauda no 300 līdz 380 ZS un samazināts mašīnas kopējais svars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!