Foto: AFP/Scanpix
Beļģis Jans Hendrikss ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku svētdien izcīnīja otro vietu Nīderlandē notiekošajā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem piektajā posmā.

Abos braucienos uzvaras izcīnīja beļģu sportista Bena Andriasena ekipāža, bet Hendrikss/Mucenieks pirmajā braucienā finišēja trešajā vietā, bet otrajā izcīnīja ceturto vietu, tomēr tas neliedza tikt pie otrās vietas summā.

Tikmēr trešo vietu summā izcīnīja latvieši Jānis un Lauris Daideri, kuri braucienos sasniedza septīto un otro vietu.

Pirmajā braucienā otro vietu izcīnīja Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli, kurš pagājušajā posmā Čehijā pirms nedēļas salauza trīs ribas un guva smadzeņu satricinājumu. Tomēr otrajā posmā viņi palika bez punktiem, kas posma summā deva septīto vietu.

Tikmēr devītie posmā palika Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks, kuri braucienos uzrādīja devīto un 12.rezultātu.

Pie 18.vietas posmā tika igaunis Tanels Rēsna ar latviešu kantētāju Ilvaru Skūltānu, kuriem braucienos bija 15. un 16.vieta, bet Arnolds un Gints Sīļi braucienos ieņēma 17. un 18.vietu, kas summā deva 22.pozīciju.

Ļoti stabilā pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc pieciem posmiem ar 230 punktiem atrodas Andriasena ekipāža, bet brāļi Daideri ar 181 punktu pakāpās uz otro vietu. Hendrikss un Mucenieks ar 151 punktu ir ceturtie, Rupeiks un Kurpnieks ar 122 punktiem seko piektajā vietā, bet savainojumu nomocītie Bakss/Stupelis ar 119 punktiem ieņem sesto vietu.

Brāļi Sīļi ar 19 punktiem atrodas 24.pozīcijā, bet Rēsna un Skūltāns ar 11 punktiem ieņem 28.vietu.

Kopumā čempionātā ieplānoti 14 posmi, no kuriem desmitais augusta vidū tiks aizvadīts Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!