Foto: AFP/Scanpix

Igauņu pilots Oto Tanaks ("Ford Fiesta WRC") svētdien nespēja nosargāt uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) septītajā posmā, kas norisinājās Polijā.

Tanaks bija līderis gan pēc pirmās, gan otrās dienas, svētdienas sacensības iesākot ar 21,3 sekunžu pārsvaru pret "Volkswagen" komandas norvēģu pilotu Andraasu Mikelsenu. Vēl pirms noslēdzošajiem diviem ātrumposmiem Mikelsens no tanaka atpalika 16,5 sekundes, taču igauņu sportistam spēcīgā lietū plīsa riepa un zaudēja vairāk nekā 40 sekundes.

Līdz ar to savu otro uzvaru karjerā guva Mikelsens, kuram 26,2 sekundes zaudēja Tenaks, bet trešais palika Jaunzēlandes autosportists Haidens Padons no "Hyundai" vienības, kurš bija vēl par 2,3 sekundēm lēnāks.

"Man ir žēl Otu. Teicu viņam, ka zinu kā viņš jūtas - ar mani tā notika Zviedrijā. Tomēr tāds ir rallijs," pauda uzvarētājs. "Nedēļas nogales laikā atdevām visus spēkus, šoreiz mums vairāk paveicās."

Trīskārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjērs no "Volkswagen" palika tikai sestais, atpaliekot par 40,3 sekundēm. Viņš nav uzvarējis jau piecos etapos pēc kārtas, bet Polijā pirmoreiz šosezon nespēja kāpt uz goda pjedestāla.

Kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem stabilā līdera Ožjēra kontā ir 143 punkti. Viņam ar 92 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 72 punktiem ieņem Padons.

Savukārt Tanaks ar 52 punktiem saglabājis astoto pozīciju.

Pēc nepatīkamā rallija iznākuma Tanaks savā tvitera kontā izteica lielu pateicību visiem saviem faniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!