Foto: AFP/Scanpix

Spēcīgajai KAMAZ komandai nav līdzekļu dalībai 2017. gada Dakaras rallijā, atklājis "KAMAZ-Master" komandas vadītājs, vairākkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Vladimirs Čagins.

"Ar lielām grūtībām atrodam budžetu, lai gatavotos sacensībām," aģentūra "R-Sport" citē Čaginu. "Šobrīd knapi esam atraduši naudu dalībai rallijreidā "Zīda ceļš", bet Dakaras rallijam un gatavošanās procesam naudas nav."

Finansiālās problēmas komandu piemeklēja pēc tam, kad atbalstu pārtrauca sniegt viens no galvenajiem sponsoriem "Vņešekonombank" banka, kurā notiek reorganizācija.

""KAMAZ-Master" komandas finansēšana ir apturēta un ir grūti pateikt, cik ilgi šis periods turpināsies, tas mums nav zināms," saka Čagins. "Tik smaga perioda mūsu komandā vēl nav bijis."

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko ir apsolījis izpētīt situāciju ar slaveno rallijreida komandu. "Sporta ministrija izpētīs šo situāciju," aģentūrai TASS apgalvo Mutko.

"KAMAZ-Master" komanda Dakaras rallijā smago automašīnu konkurencē uzvarējuši trīs gadus pēc kārtas, no 2013. līdz 2015. gadam. Turklāt 2011., 2013. un 2015. gadā KAMAZ ekipāžas aizņēma visas trīs goda pjedestāla pozīcijas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!