Foto: Publicitātes foto

Pasaules čempionāta trešā posmā motokrosā MX1 klasē - Itālijas "Grand Prix" - sacensībās svētdien 12.vietu izcīnīja Latvijas sportists Matīss Karro, kurš šosezon pārstāv "Boost Energy KTM" komandu.

Pirmajā braucienā Karro ieņēma 16.vietu, finišā par minūti un 32,687 sekundēm zaudējot uzvarētājam francūzim Kristofam Purselam, nopelnot piecus kopvērtējuma punktus.

Savukārt otrajā braucienā Latvijas pārstāvis uzrādīja 12.laiku, uzvarētājam itālim Antonio Kairoli piekāpjoties par minūti un 26,852 sekundēm, kas deva deviņus kopvērtējuma punktus.

Savukārt cits Latvijas pārstāvis Augusts Justs ("Latvija Elkšņi Honda") pirmajā braucienā ieņēma 27.vietu. bet otrajā finišēja 20.pozīcijā, izcīnot pirmo kopvērtējuma punktu sezonā.

Posma kopvērtējumā Karro ar 14 punktiem ieņēma 12.vietu, bet Justs ar vienu punktu ierindojās 24.pozīcijā.

Lai arī Karro pēc kritiena iepriekšējā posmā konstatēts smadzeņu satricinājums, kā arī rokas locītavas un potītes mežģījumi, viņš tomēr bija spējīgs piedalīties sacensībās un atkal uzrādīt lieliskus rezultātus.

Kristers Teko ("Latvija Elkšņi Honda") šajā posmā nestartēja iepriekšējā posmā gūta neliela pleca savainojuma dēļ.

Savukārt MX2 klasē Roberts Justs ("Latvija Elkšņi Honda") braucienos ieņēma attiecīgi 32. un 20.vietu, tiekot pie viena kopvērtējuma punkta, bet Dāvis Ivanovs ("Riga Motocross Team") ierindojās 34. un 32.pozīcijā.
MX1 klasē pēc trim posmiem kopvērtējumā Karro ticis pie 35 punktiem, kas dod 15.vietu, bet Augusts Justs ar vienu punktu ieņem 30.pozīciju.
Savukārt MX2 klasē Roberts Justs ar deviņiem punktiem ieņem 24.vietu, bet Ivanovs ar vienu punktu atrodas 35.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka pirms pagājušās sezonas Karro tika izteikts piedāvājums pārstāvēt "Suzuki" rūpnīcas komandu pasaules motokrosa čempionāta MX2 klasē, tomēr Latvijas sportists nespēja savākt vajadzīgo naudas summu, tāpēc palika "Route77 energy MVR-D Honda" vienībā, startējot MX2 klasē.
Tomēr Karro sezonas laikā divas reizes guva traumas, tāpēc pasaules čempionātā piedalījās tikai sešos no 15 posmiem, kopvērtējumā izcīnot 23.vietu.

Karro MX2 klasē varēja braukt vēl trīs gadus.

Savukārt MX1 klases kopvērtējumā no Latvijas sportistiem pagājušajā sezonā pie punktiem tika vienīgi Šteinbergs, kurš ar 19 punktiem ierindojās 31.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!