Kanāriju salās, Mihaelam Šūmaheram piederošajā kartodromā Lansarotā, notika Rotax Max kartinga pasaules čempionāts. Tajā bija pulcējušies vairāk kā astoņdesmit šīs klases 2004. gada labākie braucēji no visas pasaules.
Visi sportisti tika apgādāti ar vienādiem, pilnīgi jauniem RM1 klases kartiem, lai galvenais tiešām būtu braucēju meistarība, nevis tehnikas pārsvars.

Šajā čempionātā startēja arī Karlīne Štāla un sākums likās daudzsološs - 14. kotrollaiks tik spēcīgā konkurencē, kur daudzi puiši jau startē ar formulām, vai tuvākajā laikā gatavojas sēsties pie formulu stūres. Diemžēl tālāk veiksme novērsās no mūsu sportistes. Pirmajā hītā bija liela burzma startā un Karlīnei tikai 18. vieta 30 braucēju konkurencē. Otrajā hītā nolaida pakaļējā riepa un 25. vieta. Trešajā hītā radās problēmas ar motoru, 22. vieta un cerības uz iekļūšanu finālā vajadzēja izcīnīt second chance braucienā. Diemžēl motora defekts pārvilka visam svītru pāri un Rotax rūpnīcas pārstāvju atvainošanās par šo neveiksmi bija vājš mierinājums.

Nepaveicās arī igaunim Hanno Rajametsam, kurš second chance braucienā palika vienpadsmitais – tātad pirmais aiz tiem laimīgajiem, kuri varēja turpināt cīņas par čempiona titulu. Un šīs cīņas tiešām bija asas un dramatiskas. Pusfinālā ātrākais bija šveicietis Kens Allemans, taču finālā viņam tik viegli neklājās. Divi dienvidāfrikāņi – 2003. gada pasaules čempions Kristiano Morgado un Vesleits Orrs, nodemonstrēja teicamu taktisko sadarbību, pilnībā neitralizējot Šveices čempionu un arī pārējos konkurentus. Finišā Allemans palika tikai piektais. Par čempionu kļuva Vesleits Orrs, sudraba medaļa viņa tautietim Morgado, bet trešais bija anglis Tristans Omans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!