Divas dienas Kandavas kartodromā traucās kartingi – notika Latvijas čempionāta kārtējie posmi. Diemžēl šoreiz atkal nebija mūsu kaimiņu sportistu, jo igauņiem atkal notika savas sacensības. Vienīgi Aliksārs bija atbraucis, jo cīnās par vadošajām vietām Latvijas čempionātā Mini klasē, sadarbībā ar LAF kartinga komisiju ziņo Dāvis Šteinerts.
Interesanti, ka Aliksārs ir igaunis, taču startē ar Somijas licenci, tā, ka var uzskatīt, ka Latvijas atklātajā kartinga čempionātā startē Somijas sportists. Tomēr šoreiz viņš nebija tik veiksmīgs un kā apgalvo Modris Steinerts, tad iemesls tam ir pavisam vienkāršs – vietējie sportisti labāk pārzin savas trases un tā arī mūsējiem Igaunijā ir ļoti grūti cīnīties par uzvarām ar vietējiem braucējiem, kuri jau ilgstoši trenējas savās trasēs.

Sestdienā notika čempionāta sestais posms – klusas, mierīgas, skaistas un interesantas sacīkstes kā tās raksturoja LAF kartinga komisijas prezidents Ēriks Gasparovičs. Komandu vērtējumā uzvarēja MS Parex komanda, aiz sevis pārējās godalgotajās vietās atstājot KSC junioru un KSC senioru komandas. Mini klasē uzvarēja Mārtiņš Steinerts, kurš jau piektdienas treniņos bija apņēmības pilns cīnīties tikai par uzvaru. Otrais bija Reinis Nitišs un tikai trešais palika Aliksārs. Raket klasē pirmais trijnieks bija Konstantīns Calko, Haralds Garkaklis, Dāvis Tobiass.

Rotax Max junioru klasē pirmais bija Kristaps Gasparovičs, aiz sevis atstājot Kristianu Audzi un Otto Birznieku. Rotax Max klasē atkal startēja Mareks Štolcermanis un atgriešanās kartingā bija pārliecinoša – kontrolbraucienos viņš par pussekundi bija ātrāks par otrās vietas ieguvēju Henriju Grūbi. Skaidrs, ka sacīkstēs Mareks bija nepārspējams, otrais palika Henrijs, bet trešais bija Fēlikss Igaunis. Jānis Zalāns pirmajā braucienā finišēja trešais, otrajā braucienā ilgu laiku bija līderis, bet kad Mareks viņu apdzina, tad Jānis saskrējās ar Henriju un izlidoja no trases, taču turpināja braucienu. Tomēr viņš tika diskvalificēts karta tehniska defekta dēļ.

Svētdien notika nākamais posms un viss sākās no sākuma. Komandu vērtējumā pirmā bija Kika Motorsport, aiz sevis atstājot MS Parex. Mini klasē atkal pirmais trijnieks bija bez izmaiņām – Steinerts, Nitišs, Aliksārs. Raket klasē – Mārtiņš Lapiņš, Konstantīns Calko, Haralds Garkaklis. Pirmajā braucienā vadībā bija izvirzījies Rihards Eriņš, bet pēc sadursmes bija spiests no cīņas izstāties. Otrajā braucienā viņš finišēja ceturtais. Rotax Max junioros - Kristians Audze, Kristaps Gasparovičs, Dainis Safonovs. Rotax Max - Mareks Štolcermanis, Henrijs Grūbe, Valts Zvaigzne. Pirmajā braucienā Henrijs apsteidza Mareku un finišēja pirmais, taču tūlīt aiz finiša līnijas nobeidzās viņa karta motors. Otrajā braucienā viņš brauca jau mierīgi, necenšoties apdraudēt Mareku un samierinoties ar otro vietu.

Tagad kartinga speciālistiem atliek izvērtēt vai ir labi, vai slikti rīkot šādas divas sacīkstes vienā nedēļas nogalē, bet sportistiem jau jāgatavojas Baltijas čempionāta posmam, kurš šajā nedēļas nogalē notiks Šauļos, Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!